Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nytt hotell med exklusiv takbar, magisk utsikt och två konferensplan

Med oslagbart läge med närhet till havet, restauranger, butiker, slott och universitet så öppnar Nordic Choice Hotels 2024 ett 200 rum stort konferens- och familjehotell på Universitetskajen i Kalmar.

Efterfrågan på 50%

2022 sätter exploatören LW Fastigheter spaden i jorden för att påbörja bygget av Kalmars nya mötesplats. Det 200 rum stora konferens- och familjehotellet bryter många år av stiltje på hotellmarknaden i staden. Det blir ett välkommet tillskott i en stad där antalet hotellrum i princip varit oförändrat de senaste tio åren samtidigt som efterfrågan ökat med 50 procent under samma period.

– Jag blev förbluffad när jag såg kalkylerna. Här har du en av Nordens finaste städer som brottas med en underkapacitet på hotellsidan. Det var för mig tydligt att vi i Nordic Choice Hotels missat en fantastisk möjlighet att få utöka vår närvaro i stan och ge Clarion Collection Hotel Packhuset ett syskon. Det här är ett fantastiskt projekt som tydligt och klart signalerar en tro på framtiden och som bejakar den tydliga trend som finns kopplat till ett ökat privatresande, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Fantastisk utsikt över Kalmarsund, Kalmar Slott och Öland med närhet till det mest i stan

360 graders utsikt

Hotellet beräknas kunna ta emot de första gästerna 2024 och de kommer då mötas av 200 hotellrum, restaurang, barer, konferensavdelning, gym med relax och inte minst en skybar högst upp på 11:e våningen med 360 graders utsikt.

– Tänk dig att du en fredagkväll 2024 tar hissen högst upp till 11:e våningen, beställer en gin och tonic, tittar ut över Kalmarsund, Kalmar slott och bort mot Öland och känner att helgen har börjat. En kväll kan knappast bli bättre säger, Stordalen.

Interiör Lobby