Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nytt prestigeprojekt i Skellefteå när Elite bygger The Wood Hotel

I september 2021 slår Elite Hotels upp dörrarna till sitt nya prestigeprojekt: The Wood Hotel by Elite i centrala Skellefteå. 

Den 20 våningar höga träbyggnaden kommer att bli ett av världens högsta och med sina 205 hotellrum, en kongresslokal och konferensanläggning samt tre restauranger blir The Wood Hotel en reseanledning i sig själv. Dessutom presenterar man ett förstklassigt spa med en spektakulär panoramavy över staden och dess omgivningar. Satsningen leds av den nya hotelldirektören David Åberg.

Banbrytande design- och hållbarhetskoncept

Hotellet blir Elite Hotels första i Skellefteå, och ett nytt nav för såväl svenskt näringsliv som turism. Med ett banbrytande design- och hållbarhetskoncept blir The Wood Hotel en helhetsupplevelse för såväl affärsresenärer som weekend-firare samt långväga gäster som vill upptäcka Norrlands unika naturupplevelser.

– Vi är glada över att äntligen presentera The Wood Hotel by Elite, som blir något alldeles speciellt i vår portfölj”, säger David Halldén, VD på Elite Hotels

Hotelldirektör blir David Åberg, som med lång erfarenhet hotellbranschen, ledarskap och försäljning får förtroendet att öppna och utveckla storsatsningen.

”Ett drömprojekt för mig”

David Åberg

– Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra partners”, säger David Åberg, hotelldirektör på The Wood Hotel by Elite.

Boka er nästa konferens i på Elite. Vi hjälper dig helt kostnadsfritt från start till mål.