Sveriges största tidning om konferenser och möten

Peppa i gång teamet på prisbelönta Skogshem & Wijk

Morgonsolens strålar lyser över Hustegafjärden. En bit upp från stranden, på Skogshem & Wijks mötesanläggning, är det full fart. Dagens första konferensgäster anländer snart och det är mycket som ska förberedas.  

Cecilia Aldor, hotellchef på anläggningen, håller uppsikt över arbetet samtidigt som hon vant balanserar en bricka med kaffekoppar. ”Vi har ett jätteduktigt team här. De är riktiga proffs”, säger hon om personalen. 

Våren och försommaren är en populär tid för personalavslutningar, och därför även en tid då Skogshem & Wijk myllrar av glada gäster. Många företag vill skicka i väg de anställda på semester med en bra känsla över vårens arbetsprestationer och med en stark sammanhållning i teamet. Något alla sett fram emot efter två år med restriktioner – att äntligen få umgås igen. 

För kickoffen finns det tillgång till festtält, en 400 kvm stor Event Arena, ett 50-tal möteslokaler och en stor naturtomt med skärgårdsutsikt. 

– Vi har något för alla, berättar Cecilia Aldor. Vill ni öka samhörigheten inom företaget? Ni kan paddla kajak, tävla i vår egen version av Mästarnas Mästare, laga mat tillsammans utomhus eller boka en inspirationsföreläsning. Kanske vill ni toppa kickoffen med en rolig fest där egna eller inhyrda artister gör så taket lyfter. Vi älskar att planera!

Något som är speciellt med Skogshem & Wijk är att allt det roliga på anläggningen utöver konferensaktiviteterna är gratis, vilket uppskattas enormt av gästerna. Gerlinde Anderberg, försäljnings- och marknadschef, brinner för konceptet. – Vi kallar de våra mervärden som alltid ingår.  

Vad kan då gästerna roa sig med? Utomhus finns en härlig pool där temperaturen alltid står på ca 35(!) grader för den som är sugen på att njuta av solen eller släppa stressen genom att simma några längder. Till sommaren planeras även en helt ny utomhus lounge med hot tub och en extra bastu. Vill gästen träna finns det även fyra gym, varav ett utomhus. Den som vill ta det lugnare är välkommen att låna sällskapspel i caféet eller ett av alla inomhus- och utomhusaktiviteter. För badentusiasten ligger Hustegafjärden nedanför sluttningen. 

– 35 grader i vattnet kan dock inte utlovas i sjön, skojar Gerlinde Anderberg.  

Hon menar att dessa stunder av fri aktivitet är speciellt viktiga.  

– Det har visat sig att det oftast är på kvällarna och i stunderna mellan de officiella punkterna på agendan att det händer saker som stärker teamet. Kollegorna träffas under avslappnade former, har kul tillsammans och lär känna varandra bättre, vilket gynnar sammanhållningen. Speciellt i tider där teamen inte kunnat träffas i samma utsträckning som förr är just dessa stunder guld värda.

Skogshem & Wijks anläggning är omringad av vatten, med 200 000 kvadratmeter sjötomt, bryggor, strand och uteplatser. Perfekt för sommarkvällar helt enkelt. 

Den matintresserade har mycket att se fram emot. Bland annat går det att hyra det härliga festtältet La Terrazza, perfekt för temafest eller evenemang med grillkvällar och underhållning. Tältet går att öppna upp för den som vill vara både inne och ute samtidigt. I det ordinarie konferenspaketet ingår alltid en trerätters-middag om inte annat önskas. Kockarna på Skogshem och Wijk fokuserar på att laga mat från grunden med väl utvalda råvaror.  

– För oss är varje måltid viktig för att du ska få näring och energi till möten och aktiviteter. Det ska vara hälsosamt för kroppen och själen, smalt och brett, sunt och sött, säger kökschef Ted Jansson. 

Han menar att mat är mer än bara bränsle för kroppen. Det ska finnas en tanke bakom varje rätt. 

– Vi försöker så långt som möjligt välja våra råvaror utifrån det ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade. Valet sker utifrån en omsorg om dig som vår gäst och för miljön vi lever i. Vi vill helt enkelt att du skall äta gott och må bra när du är hos oss, samtidigt som vi tänker på de globala hållbarhetsmålen.

Det går även att boka vin- och champagneprovningar för en extra guldkant på kvällen. Eller varför inte testa på att gå en kurs i hotellets egen barskola? Där får gästerna blanda sin egen fördrink i den fina barmiljön. Hela konferensbyggnaden ”At Sea – konferensen vid vattnet”, går att hyra för den som vill ha det avskilt. Vill du äta mer privat finns det tillgång till fem olika matsalar.  

– Allt går att anpassa utifrån gästernas behov. Planeringsgänget sätter sedan, i samråd med kunderna, tiderna för måltider och fikastunder så det flyter på i huset och så det inte blir krockar i matsalar, korridorer eller trapphus, säger Cecilia Aldor. 

Professionalitet och gästernas och personalens säkerhet har alltid varit viktigt.  Sedan länge tillbaka är Skogshem & Wijk säkerhetscertifierad av StaySafe Hospitality Ltd och när Covid-19 bröt ut, var anläggningen den första som certifierades enligt Stay COVID Safe villkor. Områden som Skogshem & Wijk certifierades i är bland annat brandsäkerhet, personalens beredskap att hantera olyckor, sjukdom och andra incidenter, men även matsäkerhet, renligthet och för minskad smittspridning. 

Säkerhetscertifiering är inte det enda som anläggningen belönats med. Under året har Skogshem & Wijk haft besök av så kallade mystery shopppers, personer som spelar gäster för att se hur bemötandet på anläggningen är. Personerna mailar, ringer och tittar på recensioner på bokningssidor. Resultatet? Skogshem & Wijk kammade hem första pris i SSQ Service Awards! 

– Att bli valda av såväl gäster och Better Business Worldwide som 1:a är hedrande när det gäller mystery shopping, säger en stolt Thomas Nagel, som är VD för anläggningen.  

Dagens första gäster har nu anlänt till Skogshem & Wijk och välkomnats med ett härligt förmiddagsfika. Senare under dagen ska de tävla i ”På spåret” och gå en kurs i Yoga i skuggan under träden. I köket är det redan full aktivitet med att förbereda för dagens härliga lunchbuffé och kvällens festmiddag. Cecilia Aldor blickar nöjd ut över den uppsluppna gruppen konferensgäster.  

– Vi har en strålande sommar framför oss, konstaterar hon.