Sveriges största tidning om konferenser och möten

Tekniska tar dig till den röda planeten i ny utställning

Upplev ljuset, sandstormarna, boendet och till och med lukten av Mars på Tekniska museet. Foto: Anna Gerdén

På fredag 26 februari öppnar Moving to Mars – succéutställningen från London som tar dig med på ett riktigt rymdäventyr.

Förra veckans lyckade landning har väckt liv i Marsintresset hos både stora och små, och lagom till sportlovsveckan ger Tekniska museet möjlighet för den som vill att uppleva livet på den röda planeten. På fredag 26 februari öppnar Moving to Mars – succéutställningen från London som tar dig med på ett riktigt rymdäventyr.

Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten blir allt mer verkliga, inte minst efter NASA:s lyckade landning av sin Perseverance Rover. Nu öppnar Tekniska museet utställningen Moving to Mars som gör sin internationella turnépremiär i Stockholm.

150 föremål från tidigare rymdresor

The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig till Mars med alla sinnen, där du inte bara kan blicka ut över Mars-horisonten utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö och till och med känna lukten av Mars.

– Moving to Mars är en utställning utöver det vanliga. Som besökare får du känna hur det skulle vara att stå på planetens karga yta, hundratals miljoner kilometer från ditt hem på jorden. Med utgångspunkt i designen får vi ett nytt perspektiv på hållbar innovation, där materialval, form och teknik är livsavgörande, säger Fanny Söderström Aupeix, utställningschef på Tekniska museet.

Med 150 föremål från tidigare rymdresor och prototyper för framtidens marsresor berättar Design Museum om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr någonsin. Varje liten detalj måste tänkas igenom – inte minst för den 7 månader långa resan dit, men också hur vi ska leva och överleva när vi väl kommit fram, vilka kläder vi har på oss, vad vi ska äta och hur vi ska bo.

Om Moving to Mars

  • Visas på Tekniska museet i Stockholm 26 februari 2021 och visas 6 januari 2022
  • Utställningen innehåller ca 150 föremål inklusive original från NASA, ESA och SpaceX samt några av de största namnen i designvärlden.
  • Tekniska museet har specialanpassat bokningssystem, besökarflöden och rutiner för att motverka smittspridning.

Highlights i utställningen

Mars Habitat av Hassell I samarbete med Eckersley O’Callaghan (EOC)

Kliv in i ett Mars-boende, designbyrån Hasells lösning på NASA:s utmaning att skapa en 3D-utskriven boendemiljö. I den interaktiva miljön bjuds besökare in att prova hur det skulle vara att leva och arbeta på Mars.

Vi på Kick Off hjälper dig att skapa nästa drömkonferens på Tekniska museet. Tillsammans med bokningsbolaget Konferenspoolen hjälper vi dig tryggt, säkert och helt kostnadsfritt från start till mål.