Sveriges största tidning om konferenser och möten

Vigårda – Trevlig restaurang i Stockholm

2012 när kändiskockarna Melker Andersson och Daniel Coyet startade restaurang Vigårda, var planen inte att göra en casual dining-kedja. Men många gillade Vigårda och det gjorde att restauranger därför växte fram. Nu har Vigårda blivit en modern restaurangkedja med hälsosam mat som för människor samman. 

Vigårda samarbetar med producenter nära restaurangerna och köper helst sina råvaror från ett mejeri eller en lokal lantgård i närheten och väljer ekologiskt så ofta de bara kan. Vigårda vill ge sina urbana gäster en genuin upplevelse av de bästa ingredienserna – råvaror som är att lita på helt enkelt. Gott för alla och bra för miljön. 

Familjär restaurang med lagom stor meny 

Vigårda erbjuder en lagom stor meny med olika sorters hamburgare, både med kött och linsburgare. De har även ett urval av rätter som schnitzel, fisk, sallader och barnmeny. Perfekt att samla stora familjen här för en söndagsmiddag. Inredningen är fräsch, luftig och mysig med soffor och härliga blommor.  

Goda hamburgare och sallader 

Hamburgarna serveras både som orginal, med ost eller med lite extra allt som till exempel bacon eller jalapeno.  Kycklingsalladen med bland annat romansallad, ost, rökt sidfläsk och grönkål var riktigt fräsch och god. 

Som förrätter är det trevligt att beställa in kycklingvingar och habanera cheese nuggets som var supergoda. Trevliga mindre sharing-caring rätter.  

Hitta hit: Vasagatan 44, Stockholm. 

Restauranger i både Stockholm och Göteborg 

Från början var inte ambitionen att skapa en casual dining-kedja men marknaden gillade Vigårda och deras produkt så pass att de kom att växa med konceptet. Idag finns det fem restauranger i två olika städer. Vi tror inte att det stannar där. I framtiden kommer Vigårda växa ännu mer – Vigårda-familjen kommer inom kort att bli ännu större.