Sveriges största tidning om konferenser och möten

Ad Astra by Elite

För oss spa-älskare är det alltid spännande när det öppnar ett nytt spa i närheten. Nu har det gjort det, Ad Astra by Elite öppnades upp i slutet av förra året och vi var snabba på att boka. Ad Astra by Elite är ett italienskt signaturhotell beläget i vackra Snäckviken söder om Stockholm. Hotellet har handplockat några av Medelhavets absolut bästa pärlor när det kommer till mat, avkoppling och nöjen. Häng med så berättar jag mer. 

Vart kommer namnet ifrån? Är kanske det första man tänker, jo det är så att man har tagit Astras gamla ståtliga kontor och helt enkelt gjort om det till hotell, restauranger och en fantastisk spaavdelning. Helt enkelt har det såklart inte varit, man har lagt ner stor omsorg på att det verkligen ska andas genuint och lyxigt, sådant tar tid.  

När man kommer in genom den storslagna entrén möts man direkt av värmen och den härliga miljön, öppen eld och den välkomnande receptionsdisken rakt fram. Bara lobbyn gör att man genast känner sig välkommen. Här kan du slå dig ner i någon av de sköna soffgrupperna, spela shuffleboard eller biljard och till och med sjunga karaoke i det ljudisolerade rummet. Skönt att veta om man får lite tid över under kvällen. 

Vi startar vår vistelse med några timmar i spaavdelningen, nya Vana Spa. Här väntar tre exklusiva pooler med möjlighet att fånga solen från den härliga utomhusdelen med utsikt över Snäckvikens mynning. Här finns ett brett utbud av behandlingar och noga utvalda spaupplevelser. Och ett lugn, det finns mängder med sköna bäddar där man kan ligga och slappa mellan baden, det går även fint att beställa dryck och småsnacks i baren här inne. Om man inte bor på hotellet så kan man ändå boka spaavdelningen, i mån av plats.  

Direkt när vi kom fick vi möjlighet att lämna av bagaget och byta om på rummet, det finns sköna morgonrockar och tofflor på alla rum. Efter spabad är det hög tid att njuta av det fina mysiga rummet. Smakfullt inrett med textilier och möbler av hög klass, sängarna är väldigt sköna med äkta hotellkänsla. 

Efter en lugn stund på rummet är det middagsdags, vi har en 3-rätters meny bokad i restaurang Vivace som är huvudrestaurangen där man serverar både frukost, lunch och middag. Menyn med tydliga influenser från medelhavet, och speciellt Italien är utsökt och bjuder på fantastisk mat, servicen från vår servitör är också i toppklass. Det finns även liten pizzeria Impasto där man serverar Napoletansk pizza direkt från den vedeldade ugnen om man är sugen på det. Mätta och belåtna är det dags för Shuffelbord och de andra spelen som bjuds i lobbyn. En härlig avslutning på dagen.  

Äntligen dags att sova i den sköna sängen med gosiga kuddar täcken och lakan, vi somnar och drömmer om härliga varma Italien. 

På morgonen är det äntligen dags för den efterlängtade frukosten. Varje morgon dukas här upp en generös buffé med nordiska och skandinaviska smaker. Gäster har också möjlighet att välja på ett urval av exklusiva à la carte rätter, som även de ingår i frukostpriset.  

Vi konstaterar att det är dags att åka hem och att en natts vistelse är på tok för kort, nästa gång bokar vi två nätter i det här paradiset strax söder om huvudstaden.