Sveriges största tidning om konferenser och möten

Bee Happy. 150 000 surrande hjältar checkar in på Happy Tammsvik

Det surrar om konferenshotellet vid Mälarens strand. I dagarna har nämligen de absolut flitigaste gästerna checkat in. Närmare bestämt 150 000 surrande små hjältar som ska förse hotellets tedrickande gäster med honung och bidra till att höja smakerna i kök och bageri. Men framför allt få förutsättningarna att kunna bidra med den så livsviktiga pollineringen.

Det är i de två nybyggda, färgsprakande bikuporna utanför herrgården som man i veckan välkomnat två drottningar, 2000 drönare och 150 000 hon-bin (som arbetar som vakter, städare och pollinatörer) till sina nya hem.

– Att bin producerar honung vet de flesta, men den största betydelsen är ju att de pollinerar växter så att det blir frukt och bär åt oss människor, fåglar och andra djur. För oss är denna satsning ett givet, roligt och tydligt steg i vår långsiktiga hållbarhetsresa, säger Lisa Hägglund, Marknads- och hållbarhetsansvarig på Happy Tammsvik.

Så sent som förra veckan emottog Happy Tammsvik utmärkelsen ”Årets hållbara företag 2022”. Här finns en väl utarbetad hållbarhetsstrategi som är integrerad i hela verksamheten – med FN:s globala mål som vägvisare och med visionen om att förändra världen med ett leende tar man med såväl gäster, kunder som personal på den spännande hållbarhetsresan.

– Utmärkelsen är såklart ett fantastiskt erkännande för oss. Och så betydelsefullt om vi kan bidra till att faktiskt göra en skillnad. Vi tror mycket på att inspirera vår omgivning med lekfulla inslag så att fler vill följa. Och i det här fallet är väl budskapet att; Finns det hjärterum så finns det plats för 150 000 surrande livsviktiga gäster. Don’t worry. Bee happy, avslutar en glad Lisa.