Sveriges största tidning om konferenser och möten

BWH Hotel Group utökar med ytterligare ett boutiquehotell i Stockholm

I hjärtat av Vasastan öppnar den 1 juli Ruth Stockholm med 62 rum i Hotel Hanssons gamla lokaler på Surbrunnsgatan. Det nya hotellet utstrålar en våningskänsla där mustiga färgval och specialritade snickerier och möbler bidrar.

För knappt två år sedan öppnade familjen Pettersson, Hotel Frantz, ett litet intimt boutiquehotell, mitt i den klassiska Slussen-siluetten. Strax innan pandemin lamslog världen förvärvade familjen ännu ett hotell, Hotel Hansson, beläget i Vasastan i ett hus från slutet av 1800-talet. Med de två systrarna Ellen och Tea i spetsen, har familjen nu varsamt renoverat och förädlat fastigheten för att den 1 juli kunna öppna dörrarna för såväl inresande till Stockholm som för stockholmaren själv.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ytterligare ett BW Premier Collection hotell i centrala Stockholm. Familjen Pettersson är otroligt drivande och med sin långa erfarenhet av hotellbranschen är vi övertygade att det blir ett omtalat och efterfrågat hotell, säger Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien”.

Hotell med hemma-hos-känsla

Tillsammans med designduon Jonathan Söderblom och Nina Kullberg bakom Hippo-Ray har så gott som alla möbler och snickerier specialritats för hotellet. Tanken är att det ska kännas som att komma hem till någon, vare sig det är i själva hotellrummen eller i lobbyn/loungen. Ett varmt möte mellan tyger och mustiga färgval bidrar till den känslan.

Konsten får ta stor plats

Förutom sina 62 rum kommer hotellet från start att ha en inbjudande bar och lounge där man kan ta alltifrån en kaffe, ett glas, till något mindre att äta. Gräddtårta och alkoholfritt bubbel blir precis som på Hotel Frantz, signaturen för hotellets frukost. Till hösten öppnar även hotellet en egen restaurang där konst kommer spela en central roll.

Hotel Ruth Stockholm ingår i BW Premier Collection.

Ytterligare hotell i Sverige under varumärket BW Premier Collection är Hotel Frantz, The Winery Hotel, NOFO, Hotel Kung Carl, V Hotel, Dalecarlia Hotel & SPA, Landvetter Airport Hotel och Stora Hotellet i Umeå.

Vi hjälper dig att boka höstens konferenser och möten i hela Sverige, kostnadsfritt. Kontakta oss idag så berättar vi mer.