Sveriges största tidning om konferenser och möten

Cirkus Venues – en kreativ lekplats på Djurgården mitt i Stockholm

– Vi är lite galnare än alla andra! Så mycket kompetens, kreativitet och tokigheter som sker på denna stora lekplats mitt i centrala Stockholm med ett härligt, spretigt och mångsidigt utbud. Hos oss kan du dricka, festa, njuta av musik, rekreation, dansa och känna otroligt många känslor på en och samma dag. Oavsett om du besöker oss med dina arbetskollegor eller privat. Med Cirkus Venues verksamheter kurerar vi hela din upplevelse – från hotellupplevelser med lyxig room service, maffig frukostbuffé till kittlande föreställningar, röjiga konserter och klassiska likväl som moderna gastrogasmer.  

Cirkus Venues är ett av Sveriges snabbast växande nöjesföretag.  

Cirkus Venues består i dagsläget av Cirkus, Hasselbacken och de nya enheterna Backstage hotel, Konsthallen och Pop Story, alla belägna på norra Djurgården i Stockholm. Cirkus Venues vill skapa extraordinära och oväntade destinationer och upplevelser inom nöje, mat och boende på ett hållbart sätt. Både när det kommer till upplevelserna, miljön och medarbetarna. 

Ansvaret för genomförandet ligger hos, Ingmari Pagenkemper, CEO för koncernen Cirkus Venues. 

– I Cirkus Venues verksamheter hoppas jag hitta en enad röst och samtidigt fira dess olikheter. Vi erbjuder en unik destination med flertalet mat- och nöjesupplevelse samt rekreation inom krypavstånd. Min vision är att göra den här makalösa destinationen med mat, kultur, nöje och boende till en plats för alla. Vi ska sänka tröskeln till Kungliga Djurgården.  

Alla Cirkus Venues enheter är idag placerade i Evenemangsparken på Djurgården som egentligen uppkom i samband med stora världsutställningen 1897 och är en av Sveriges viktigaste turistdestinationer. Med både ett kulturhistoriskt värde och ett natur- och sjönära läge finns ett enormt viktigt ansvar för att förvalta och fortsätta utveckla platsen.   

– Att värna om miljön är enligt mig en hygienfaktor och vi arbetar kontinuerligt med Agenda 2030 tillsammans med KDI (Kungliga Djurgårdens Intressenter) för alla delar i verksamheten, men det som ligger mig närmast hjärtat är att värna om om kulturen och människorna. Det farligaste i dagens samhälle är tystnaden och att gränsen för vad som är OK förflyttas hela tiden. Som vd för Cirkus Venues har jag en plattform att lyfta all skit som händer i världen. Att jag dessutom basar över några av Stockholms viktigaste scener gör ansvaret som jag har ännu mer självklart. 

Nästa scen på tur är Gasklockan 2 som beräknas öppna på Djurgården 2026 byggs om till en stor inbjudande kulturmötesplats som håller för en internationell publik. Gasklockan och området runt ska vara en levande plats dygnet och året runt och alla ska känna sig välkomna. 

Om Ingmari Pagenkemper  

Ingmari Pagenkemper började dj:a på Stockholms nattklubbar och blev snabbt eftertraktad i Stockholms klubbvärld. Hon gick raskt vidare och blev musikchef på Lydmar Hotel (1997-2006) för att sedan bli nöjeschef på Berns (2008-2011), vd för Hamburger Börs (2011-2013), Södra Teatern (2013-2018) och Cirkus (2018-2021). Våren 2022 tillträdde hon rollen som vd för Cirkus Venues.

I dag hittar Ingmari Pagenkemper fortfarande tid för att spela skivor och är engagerad i flertalet styrelser för kultur och besöksnäring i Stockholm och Sverige. Bland styrelseuppdragen listas Visita, Sveriges Privatteatrar och Producenter samt Konstnärliga rådet. Under större delen av 2010-talet satt Pagenkemper i juryn för Grammis.   

Tre nya enheter under ett och samma tak – Konsthallen, Backstage och Pop Story öppnar under hösten 2022 

Fastigheten Konsthallen 2 och 15 som sedan tidigare bland annat inhyst Abba the Museum har genomgått en omfattande renovering under 2022 och öppnar nu under hösten med tre nya varumärken och utbud. 

Konsthallen – ny restaurang, bageri och butik med kärlek för konsten 

Det senaste året har Konsthallen vuxit fram som ett av Cirkus Venues mest spännande projekt i att utveckla och förbättra kulturutbudet på Djurgården. Fastigheten som byggdes 1880 har givit namn till verksamheten och har restaurerats varsamt för att återfå sin forna glans. 

Konsthallens restaurang serverar skaldjur med ett unikt utbud av viner. Butiken, som är den första av sitt slag på Djurgården, erbjuder noga utvalda ekologiska speceriprodukter, bageriets bröd och bullar, frukost och lunch. 

– Vi är väldigt stolta över att äntligen få öppna upp det här fantastiska huset för alla nyfikna gäster igen. Här gör vi plats för kultur, mat och samkväm utan krusiduller, pekpinnar eller plattityder, säger Ingmari Pagenkemper 

Som namnet bjuder är konsten en självklar del av Konsthallens själ. Ansvarig för konsten är Slobodan Zivic som är konstkoordinator för Cirkus Venues samtliga verksamheter på Djurgården. 

“Jag kommer göra mitt yttersta att samla de mest hårt arbetande, inflytelserika och spännande, up-and-coming och etablerade konstnärer inom och utanför min sfär. Alla är självklart välkomna till Konsthallen att ta del av konsten – oavsett om man är konnässör, middagsgäst eller förbipasserande i sökandet efter intryck och inspiration.” – Slobodan Zivic,  

Den 31 augusti öppnar “Current Forms #1” som är den första i en återkommande serie av grupputställningar på Konsthallen. Medverkande konstnärer är Alexandra Karpilovski, Hanna Wildow, Snowboy, Rikke Landler och Louise Enhörning. 

Upplev lokala smaker, kultur och musik på nya Backstage Hotel 

Backstage hotel kurerar och skapar berättelser och långvariga minnen i en konstnärlig miljö med stark koppling till samtida kultur och design. Här bjuds du in bakom scenen – i nya rum, sviter och loft med genomtänkt design och intim karaktär får du uppleva artisternas pulserande värld. 

Kolla in Backstage Happenings 

backstagehotelsthlm.com hittar du även guider till stadens mest intressanta och underhållande happenings. Med Backstage Happenings vet alla gäster vart de ska gå och vad de ska göra. 

Kort om Backstage Hotel Stockholm 

Belägen på Kungliga Djurgården i Stockholm 

57 rum, varav x sviter 

En del av Cirkus Venues 

Pop Story – en interaktiv fest för alla generationer 

Välkommen till en interaktiv POPpig värld av mat, design, musik och konst som inspirerar dig att festa, sjunga, skratta, äta och dricka.  

Pop Story är en konceptuell restaurang och festupplevelse där både gäster och företagskunder bjuds in till en värld av populärkultur från 70-talet fram till idag och där alla generationer kan mötas. Karaokerum, interaktiv konst, signifikant design och POPiga överraskningar, allt inbäddat i en konceptuell interiör inspirerad av 70- och 80-talens färger, former och mönster. 

Matkonceptet är en samtida version av ”Swedish inclusive” som lämnar utrymme för kreativitet och innovation. Här skapas rätter av svenska smaker och läckerheter som kittlar varje smaklök och sinne. 

Fest med extra sus och dus på Hasselbacken 

Hasselbackens restaurangchef, tillika kreatör och mingelmaster Tony Wittgren, ger fabulösa festtips. 

Varför ska man mötas på Hasselbacken? 

Du får en gammal klassiker i modern tappning, med uppdaterade tolkningar på vad som är fest och flärd. Dessutom i en makalös miljö, med promenadavstånd från Stureplan. Att få åka båt om du inte kan knata på vattnet är i min mening också ett plus.  

Vad tycker du är viktigast för en lyckad fest? 

Fet musik (gärna live), god mat, kall dryck och hängivelse. Som gäst ska du känna att du inte vill att det ska ta slut och att du redan hittat hem. Just i vårt fall så kan du som gäst välja själv. Checkar du in på hotellet så blir Hasselbacken ju också ditt hem för stunden. 

Vilka är dina egna partytrick? 

Mitt showmanship. Jag är privat relativt hämningslös och brukar bjuda på mig själv i den utsträckning som tillåts av min arbetsgivare. Sedan har jag sjungit, dansat, åkt konståkning hela livet och det kan höja stämningen på vilken tillställning som helst. Förutsatt att du inte hatar musik såklart. Jag brukar få frågan hur många år jag jobbat inom restaurang och svaret brukar bli att jag inte jobbat ett enda år. Jag jobbar med underhållning. God mat och dryck är några av de viktigaste inslagen för att lyckas. 

Aktiviteter du kan addera på Hasselbacken  

  • AW med Stockholms bästa DJs 
  • Fabulös spåsession med Sussan och Farzaneh 
  • 5-kamp Hasselbacken style 
  • Egen åkattraktion på Gröna Lund 
  • Föreställning på Cirkus 

Intimt Chef’s Table eller event för 1 000 personer – välkommen in i Cirkus kök 

Cirkus är en av Stockholms mest populära eventlokaler och mest välbesökta scener. Men det många inte vet är att i köket har några av Stockholms bästa kockar som bjuder in till gastronomiska upplevelser. Här står kreativitet och hållbarhet i fokus som även allmänheten har möjlighet att avnjuta. Möt en av Cirkus eminenta kockar, Daniela Liljemon-Adlerz. 

Berätta om Cirkus meny 
Vi gillar att laga mat som överraskar, sånt vi själva gillar att äta. Mindre serveringar med fokus på hållbarhet med råvaror i säsong, närodlat och mycket vegetariskt.  

Vad är viktigast att tänka på när man lagar mat till riktigt stora sällskap? 

Att inte krångla till menyn för mycket, god mat som folk uppskattar. Det får inte ta för lång tid när så många ska äta samtidigt.  

Vad ska kunden tänka på för att vara en så bra beställare som möjligt? 
Att lita på att vi som leverantör vet vad som fungerar bäst utifrån era önskemål. 

Hur går Chef’s Table på Cirkus till? 

Du sitter på bästa platsen i restaurangen med överblick hur en service går till i köket. Vi serverar en meny med våra favoriter från à la carten, men också med en del gästspel som vi kombinerar med passande dryck.  

Vad är det mest udda och oväntade du har varit med om på jobbet? 

Boka ett Chef’s Table så berättar vi alla hemligheter!