Sveriges största tidning om konferenser och möten

Conference with a view

Med en enkel gir från en av Sveriges högst belägna motorvägar och mest omtalade utsiktsplatser – där reser sig på en klippa slottsborgen Gyllene Uttern.
Välkommen till anläggningen som alltid bjuder på en magisk utsikt över mytomspunna Vättern och Visingsö.

Det som idag är en ståtlig slottsborg, var från allra första början en kopia av Bollnässtugan på Skansen som efterhand kompletterades med fem småstugor för övernattande gäster. 

Hela ursprungsidén var egentligen att uppföra en bensinmack och kiosk, men med det växande antalet bilturister i Sverige på 30-talet insåg man snart att en efterfrågan krävde både kaffeservering och matsal.
Sagt och gjort, detta tog ägaren Rolf Gyllensvaan von Otter fasta på, varpå en kaffestuga uppfördes 1932 för att året därpå utökas med matsalar och rum i en mäktig och högrest huvudbyggnad.
Och det är samma byggnad som idag bjuder gästerna på en omedelbar känsla av tradition och medeltida elegans. Riddarsalen är den första matsalen som kom till samtidigt som hotellet byggdes på den vackra klippan söder om Gränna, och där delar av originalmöblerna används än i dag.

Bild av utsikt ifrån Gyllene Utterns matsal

HOTELLET

Här talar vi bokstavligen om ”A room with a view” – eftersom den oslagbara utsikten över Vättern och Visingsö står till förfogande från hotellets restaurang samt samtliga konferens- och hotellrum.
Det är inte utan orsak som anläggningen beskrivs för att ha en utsikt värd att nämnas som en av Sveriges vackraste.
Anläggningen ses fortfarande som en självklar och lättillgänglig mötesplats –placerad mitt emellan Sveriges tre största städer. Omgivningarna runt Gränna och Gyllene Uttern har ett stort utbud av upplevelser och utflyktsmål med många aktiviteter som med lätthet kan kombineras ihop med en konferens eller mötesdag.
KÖKET
Gyllene Uttern bär på en lång och anrik restauranghistoria. Sedan öppnandet på 1930-talet har det alltid varit viktigt att laga kvalitetsmat serverad på tallrik och i en klassisk tappning.

—Vår filosofi i köket är att laga mat av hög kvalitet – en måltid är en upplevelse och ska avnjutas med alla sinnen och just här på Gyllene Uttern vill vi att måltiden också ska matcha den vackra Vätternutsikten i både smak och presentation.
Oerhört stolta är vi över den höga kvaliteten på maten som vårt team i köket tar fram.
Serveringen sker förstås alltid på vita dukar under handmålade tak och gnistrande kristallkronor, berättar sälj- och marknadschef Linda Onvel.

Huvudsakligen lagas all mat från grunden på Gyllene Uttern och menyerna anpassas efter säsong, från första sparrisen till varsamt förvarade vinteräpplen. Önskar man en vinprovning före middagen eller som ett separat konferensinslag hjälper personal till att boka en sådan med anläggningens egen sommelier Robert H Gustafsson.

KONFERENS

Hur har ni omarbetat logistiken kopplat till pandemin?
—För oss är det väldigt viktigt att alla våra gäster ska känna sig trygga när de kommer till oss, och därför ser vi till att saker sköts på ett säkert och riktigt sätt, vilket betyder att vi följer Folkhälsomyndighetens- och statens lagar, regler och rekommendationer. Dessutom håller vi ett vaksamt öga på eventuella förändringar som kan komma att ske efterhand.

När det gäller konferens- och restauranglokalerna kan vi enkelt sprida ut lite större sällskap till en ”Coronasittning” på grund av att det är så stora ytor och vi ser att det fortfarande är viktigt att träffas, även om det nu oftast blir i mindre grupper på grund av omständigheterna.
förklarar Linda.

—Vad vi kan erbjuda genom Gyllene Uttern Hotel Group när det kommer till större mötes- och konferensgrupper är att vi har möjlighet att lägga konferenser spridda över fler hotell.
Är man till exempel fler än vad restriktionerna just nu tillåter och dessutom kommer från olika orter finns Hotel Mullsjö och Hotel Ullinge att tillgå. Att lägga konferensen på alla tre hotell är ett mycket uppskattat val vi kan erbjuda eftersom våra knutpunktshotell ligger relativt nära varandra.
Anläggningens faciliteter passar de flesta grupper vare sig man väljer det traditionella konferensrummet ”Gyllensvaan” med dess gamla målningar, glittrande takkronor, målade tak och personliga lobby – eller ett av de mer moderna konferensrummen.
Oavsett så är läget lättillgängligt – och utsikten alldeles, alldeles oslagbar.

Boka anläggningen på konferenspoolen.

Läs mer om konferenser och möten här

2020-10-22 « Tillbaka