Sveriges största tidning om konferenser och möten

Dyson tipsar inför sommarvärmen

Våren har äntligen kommit till stora delar av Sverige, vilket också betyder att pollensäsongen är igång. I takt med att temperaturen stiger och det blir varmare i luften så ökar pollenproduktionen och många pollenallergiker försöker därför hålla sig inomhus för att undvika besvär som rinnsnuva, kliande ögon, nysningar etc. Enligt en undersökning tror över hälften av svenskarna att pollen inte finns i deras hem* men pollen kan ta sig in genom till exempel öppna fönster eller via kläderna vi bär utomhus. 

Dysons kombinerade luftrenande fläktar svalkar den varma inomhusluften, under vår och sommar, samtidigt som de renar luften från gaser, föroreningar och allergener som man inte upptäcker med blotta ögat. Resultatet blir en hälsosammare luftkvalitet i hemmet. 

Nedan hittar du några tips från Dysons ingenjörer om hur man håller sitt hem hälsosamt under våren och pollensäsongen. 

Tips för bättre luftkvalitet under våren och pollensäsongen 

  1. Om du lider av allergi eller hösnuva, undvik att placera växter och blommor för nära dig eftersom allergener som utsöndras i luften kan utlösa symptom som nysningar eller kliande ögon.  
  1. Det mest effektiva sättet att hålla mattor, golv, möbler och ytor fria från damm och allergener är genom att dammsuga ofta och hålla hemmet rent.  
  1. Byt kläder när du varit utomhus för att minska halten av pollen du tar med dig in.   
  1. Investera i en luftrenare, gärna med HEPA-filter.  
  1. Kontrollera rumstemperaturen och håll ditt sovrum svalt under nätterna för att förbättra sömnkvaliteten. En temperatur på 18 till 21 grader ger en så behaglig sömn som möjligt. Under varma sommarnätter kan man använda portabla fläktar för att skapa ett bra luftflöde i rummet. 

*47% av svenskar tror att de har pollen i sina hem. Undersökning av 1000 personer, utförd avKantar Sifo på uppdrag av Dyson mellan 3-9 mars 2021.    

2 produkter från Dyson för ett hälsosammare hem: 

Luftrenande kalluftsfläkt 

Dyson Purifier Cool är kalluftsfläkten som renar luften i ditt hem från olika föroreningar och allergener samtidigt som den svalkar dig med en kraftfull cirkulation. Perfekt inför sommarens varmare dagar och nätter. Purifier Cool känner av och visar luftkvaliteten i realtid och styrs via app.   

Pris för Purifier Cool: 6 690 kr 

Personlig luftrening 
Har du problem med pollenallergi eller pälsallergi kan Dysons personliga luftrenare Pure Cool Me hjälpa dig. Med Dysons luftfiltrerings- och luftprojektionsteknologi passar den kompakta maskinen perfekt för ditt personliga utrymme – oavsett om det är bredvid sängen, på skrivbordet eller i barnrummet. Dyson Pure Cool Me är utvecklad för att förbättra ditt välbefinnande, leverera renare luft och ge en behagligare kylupplevelse. 

Pris för Pure Cool Me: 3 590 kr