Sveriges största tidning om konferenser och möten

Elite Hotels tar rivieran till Sverige i ny hotellsatsning

Som en del i arbetet med att erbjuda Sveriges bästa hotellupplevelse lanserar Elite Hotels of Sweden nu sitt senaste och hittills mest omfattande hotellprojekt. Ett storskaligt destinationshotell med upplevelsen i fokus, komplett med spa, utomhuspool, trädgård, restauranger, biograf, barer och underhållning med inspiration från Medelhavets pärla –  Rivieran.

Under senhösten öppnas dörrarna till Elite Hotels of Swedens ambitiösa hotellprojekt, storsatsningen Ad Astra by Elite. En förstklassig internationell hotelldestination bara 28 minuter söder om Stockholm, där arbetet med att skapa en autentisk upplevelse med influenser och inspiration från Medelhavets pärlor så som den italienska rivieran och Sydfrankrike är i full gång.

Konceptet kommer att rymma både en spektakulär piazza med tillhörande orangeri, ett flertal restauranger, barer, biograf, aktiviteter och underhållning. Hotellet kommer även att få ett omfattande spa med inspiration från de antika romerska baden. Det generösa spaområdet ska rymma såväl en trädgård som ett flertal pooler, både ute och inne. Det spa som planeras ingår i koncernens eget spakoncept Vana Spa, och kommer att bli det största hittills. Utöver detta kommer hotellet att rymma hela tolv lokaler för event, fest och konferens, samt 161 rum och sviter, där några får en privat terrass med tillhörande spabad.

Ad Astra by Elite blir Elite Hotels of Swedens andra fristående destinationshotell efter förra årets invigning av det redan prisade The Wood Hotel by Elite i Skellefteå. Destinationshotellet i Skellefteå innebar startskottet för en ny era för koncernen, som byggt sitt välkända varumärke på att omvandla historiska landmärken runt om i Sverige till prestigefulla hotell. Sedan starten 1982 och med hotell på 25 orter i Sverige, drivs Elite Hotels of Sweden fortfarande som ett familjeägt bolag. Grundaren Bicky Chakrabortys dotter Caroline Chakraborty har tagit en aktiv roll i att utveckla koncernen framåt, med start i de fristående destinationshotellen.

”Medelhavet har alltid legat mig och familjen varmt om hjärtat, i synnerhet maten, människorna och atmosfären som är så signifikant för regionen. Tanken på att skapa en destination som hyllar just den livsstilen har funnits med länge, vilket gjorde att vi tidigt kunde sätta konceptet för Ad Astra by Elite. För mig var det viktigt att ge hotellet en alldeles egen själ med mycket värme, generositet och hjärta – en plats inte lik någon annan där våra gäster fullt ut tillåts att umgås, utforska, njuta och roa sig”, berättar Caroline Chakraborty, ägare av Elite Hotels of Sweden.

Beläget på kajen invid Snäckviken i Södertälje i AstraZenecas f.d. huvudkontor, är Ad Astra by Elite en lekfull blinkning till platsens tidigare värd, och samtidigt en hyllning till Rivierans lyx, livsstil och matkultur. Namnet är latin och betyder ”mot stjärnorna”, vilket också symboliserar Elite Hotels of Swedens ambition med både hotellet, och den unika upplevelse man tillsammans med den renommerade inredningsarkitektbyrån Skuggan nu skapar för en internationell publik. Hotellets omfattande spa med inspiration från Italien är formgivet av Per Öberg.

Ad Astra by Elite väntas öppna i november i år under ledning av Steffen Sander, som nyligen tillträdde som hotelldirektör.