Sveriges största tidning om konferenser och möten

Elite Hotels tillsätter Aliki Krantz som hotelldirektör för kommande Stockholmssatsning

Med en lång karriär inom näringslivet, ett flertal år inom hotellbranschen och en mängd uppskattade ledaregenskaper, drar nu Aliki Krantz upp bopålarna och flyttar 80 mil söderut. Från Skellefteå tillbaka till Stockholm där hon i rollen som hotelldirektör kommer att driva arbetet med att skapa Sveriges bästa hotellupplevelse på en av huvudstadens hotellfavoriter – Elite Hotel Adlon.

Ett stenkast från kultur, natur och shopping, centralt beläget invid Vasagatan i Stockholm ligger Elite Hotel Adlon. Ett vackert hotell med ljust putsad fasad i nyklassicistisk stil och med anor från 1884. Här ryms fler än 200 hotellrum, den välbesökta italienska restaurangen Gioia och en mängd mötesfaciliteter, något som gjort hotellet till en destination för såväl privatpersoner som affärsresenärer. Nu väljer man att lägga i ytterligare en växel i arbetet med att bygga fantastiska gästupplevelser och välkomnar Aliki Krantz till rollen som hotelldirektör.

”Service med kundnöjdhet i fokus är något jag verkligen brinner för och ser som ett kvitto på en välmående organisation som börjar med teamet. Därför känns det otroligt roligt att få vara med på denna spännande resa och tillsammans bidra till hotellets fortsatta framgång och utveckling”, säger Aliki Krantz, hotelldirektör för Elite Hotel Adlon.

Aliki kommer närmast från Skellefteå dit hon flyttade för skogen – med andra ord The Wood Hotel by Elite. Hotellkoncernens första destinationshotell som öppnade hösten 2021. I rollen som hotellchef möjliggjorde hon en fantastisk resa för såväl hotellet som teamet med fokus på hållbarhet, kundnöjdhet och nöjdare medarbetare.

”Ledarskap handlar om mina medarbetare – de är i centrum för mig! En god ledare ska ha god självmedvetenhet, respekt för andra och modet att agera. Därför ser jag fram emot att få lära organisationen det jag vet; visa vägen, fatta beslut, stötta i med- och motvind, ge och ta feedback och vara en förebild för mitt team. Sen är det också viktigt att ha roligt på jobbet! Hittar man glädjen hos medarbetarna smittar det av sig på gästerna”, berättar Aliki Krantz.

Som ledare med en bred erfarenhet och en exceptionell förmåga att få människor att växa har hon alla de egenskaper som behövs för att driva hotell framgångsrikt.

”Vi kunde inte vara gladare över att få välkomna Aliki som hotelldirektör för Elite Hotel Adlon! Hennes breda erfarenhet, spetskompetens och ledaregenskaper kommer bli en enorm tillgång nu när vi genomför en rad spännande förändringar som en del i vårt fortsatta arbete med att skapa fantastiska upplevelser för våra gäster. Vi ser mycket fram emot att få ha en så stark ledare på plats”, säger David Halldén, VD och koncernchef på Elite Hotels of Sweden.

Som en del i arbetet med att skapa Sveriges bästa hotellupplevelse gör man även en rad spännande satsningar. Förutom en ny lobby kommer hotellet att bjuda på en härlig relax, gym, lounge och nya konferensfaciliteter.