Sveriges största tidning om konferenser och möten

En riktig julsaga på Klädesholmen

På Klädesholmen har hotellet och restaurangen Salt & Sill tänkt om och skapat en annorlunda jul. Häng med på en unik upplevelse årets sista månad!

– När pandemi och restriktioner gör det svårt för hotell och restauranger att överleva vintern måste vi tänka nytt. Under utvalda datum kommer man kunna ta del av vår julbordsvandring utomhus. Marschaller leder gästerna till olika stationer på ön med öppna eldar där vi serverar julbordets självklara rätter, säger Jonas Espefors, affärsområdeschef på Salt & Sill

Som så många andra restauranger och hotell brottas Salt & Sill på Klädesholmen just nu med frågan om vad man kan erbjuda sina gäster som är säkert och tryggt. Istället för sitt ordinarie julbord med buffé kommer man i år istället att erbjuda sina gäster ett sittande julbord.

– Under fyra olika serveringar blir man serverad några av julbordets självklara delar. Med bordsservering och ett begränsat antal platser i restaurangen kan vi hålla avstånd och undvika kontakter med andra än det sällskapet man besöker oss tillsammans med, säger Jonas Espefors.

En julsaga bland kobbar och skär

Men det sittande julbordet blir inte det enda julbordet man serverar. Med hela Klädesholmens hjälp kommer man under utvalda datum klä om ön till vad man själva säger kommer vara ”en riktig julsaga”. Marschaller ska leda gästerna runt ön på en vandring med olika stationer där man placerat ut julbordets olika rätter. Med hjälp av öppna eldar och sjöbodar kommer gästerna, ett sällskap i taget, kunna ta del av julens smaker utomhus med betryggande avstånd till varandra.

– Responsen och glädjen som gästerna har visat oss för det här gör att det redan känns som årets mest lyckade upplevelse här ute. Vi går all-in på detta och kommer göra vårt yttersta för att varje gäst ska bära med sig vår julbordsvandring länge i sitt minne, säger Jonas Espefors.

Torbjörn Jernberg är delad kökschef på Salt & Sill och en av huvudpersonerna bakom menyn till julbordsvandringen.

– Vi har fått en fantastisk hjälp av boendes på ön som kommer ställa upp och låna oss sjöbodar. Det känns väldigt inspirerande att få laga julmat och servera det i en helt ny miljö. Förutom julbordsvandring och sittande julbord erbjudes i år julkorgar fyllda med härliga smaker och sitt julbord som catering.

– Det känns skönt att kunna erbjuda våra gäster upplevelser som verkligen är anpassade efter den tiden vi lever i just nu. Det är med gott samvete som vi bjuder in till att fira jul med oss i år igen, säger Jonas Espefors.

Fakta om julbordsvandringen

Värm dig med varm glögg och pepparkakor, ät köttbullar och lammprinskorvar tillagade på våra utomhus grillar och ta del av restaurangens sill i Sillboden

Vandringen är ca 1 km lång och man får gå i grupper om max åtta personer.

När: 13:e och 20:e december start kl. 15 samt 10:e december start kl. 17. Restaurangen tilldelar dig en tid och släpper på nya grupper med tio minuters mellanrum.

Boka julbordet här eller ta del av mer inspiration, mat och dryck genom att klicka här.

Tipsa redaktionen!