Sveriges största tidning om konferenser och möten

Enkelt och hållbart – en dröm för den medvetna mötesbokaren 

Sedan lång tid tillbaka är vi vana vid att boka hotellrum online. Nu har Radisson Hotels tagit ännu ett kliv med sitt nya bokningssystem ”Book it Easy”. Virtuella visningar av möteslokaler världen över och en omedelbar bokningsbekräftelse. Som en dröm för många mötesarrangörer. Samtidigt fortsätter koncernen sitt hållbarhetsarbete med koldioxidneutrala konferenser där man klimatkompenserar för alla möten. 

En lyckad konferens eller möte handlar om många timmars förberedelse för att den ska nå sitt mål och syfte. Företagets verksamhets- och hållbarhetsmål ska tillgodoses och ofta behövs skräddarsydda lösningar för att alla pusselbitar ska falla på plats. För dig som mötesarrangör innebär bokningsprocessen både research, telefonsamtal, mail- och eventuellt besök på anläggningen innan alla krav är tillgodosedda. Det har Radisson Hotels  

tagit fasta på och utvecklat både en enkel och smidig online bokning där du på egen hand kan boka möteslokaler och kontrollera tillgänglighet.  

Online bokning med 360 vy. 

På den nya plattformen ”Book it easy” visas möteslokalerna i 360 vy och bokning kan ske under dygnets alla timmar. Det sparar värdefull tid då du snabbt kan skapa en överblick över flera anläggningar för att se vilken som bäst passar era behov. Fördelen är också att du efter ett par klick vet om tilltänkta möteslokaler och gästrum finns tillgängliga på era tilltänkta datum.  

– Vi vill utveckla både mötes- och hotellupplevelsen. Det handlar inte om att ersätta vår personliga service utan om en extra service, framför allt riktad till kunder som tänker sig ett mindre möte av klassiskt snitt och utan specifika önskemål utöver det gängse. Majoriteten av konferenserna har 20–50 deltagare och då blir online bokning väldigt effektivt och man får en bekräftelse direkt. Det är egentligen ingen större skillnad mot när man bokar ett hotellrum via datorn, säger Sam Holmberg, vd för Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Centre och fortsätter: – Det blir också oerhört smidigt om man till exempel bestämmer sig för ett möte i Stockholm eller på en ort där det är en stor efterfrågan på möteslokaler. Då kan man omgående se om det finns plats och om lokalerna passar gruppen.  

Förutom att systemet är smidigt, snabbt och säkert, genererar det också värdefulla poäng.  

– Vårt lojalitetsprogram, Radisson Rewards finns för både privatpersoner och för business. Poängen man erhåller när man exempelvis bokar konferensrum online kan man använda både till hotellvistelse och konferens på vilket av våra hotell som helst över hela världen.  

Ett klimatsmart val 

Klimat- och miljökrisen är utan tvekan den fråga som kommer definiera och forma vår framtida vardag mer än någon annan. Ökad medvetenhet om våra klimatavtryck ställer högre krav på både mötesbokare och konferensanläggningar. Radisson Hotel Group har åtagit sig att minska vårt koldioxid- och vattenavtryck med 30 % till 2025, anpassa sig till vetenskapsbaserade utsläppsminskningsmål, ta bort engångsplaster och fortsätta att driva bästa praxis inom vattenvård och ansvarsfullt konsumtionsbeteende. År 2020 tilldelades 447 hotell, inklusive 79 % av alla hotell i Europa, Mellanöstern och Afrika, en miljömärkning. 

Klimatkompensation 

Hotellkedjan klimatkompenserar även för de koldioxidavtryck som uppstår vid möten och evenemang.  Vid varje möte beräknas koldioxidavtrycket utifrån verktyget Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI) som på ett konsekvent och transparent sätt gör det möjligt att beräkna de koldioxidutsläpp som allokeras till ett mötesutrymme. Kompensationen står i enlighet med beräkningarna och kompenseras genom projekt som motverkar klimatförändringar och bidrar till en hållbar utveckling. Sedan lanseringen har Radisson Meetings kompenserat 38 300 ton CO₂: motsvarande att ta 6 500 bilar av vägen. För dig innebär det att din hotellvistelse på något av Radisson Hotel Groups hotell över hela världen varit 100% koldioxidneutralt.  

Ett annat initiativ för att minska klimatpåverkan är det Radisson Hotels kallar för Green housekeeping. Det innebär att den som stannar flera nätter kan välja bort en eller flera städningar av rummet, vilket sparar både naturresurser, vatten och energi. För dig som mötesplanerare och gäst kompenseras dina avtryck automatiskt och ni kan lämna hotellet med känslan av att ert möte varit hållbart.  

Flaggskeppet och förebilden i Stockholm 

Radisson har inte mindre än 1 600 hotell världen över. Det svenska flaggskeppet Stockholm Waterfront Congress Centre har kommit att bli en del i stadsbilden. Här arrangeras årligen alla sorters evenemang och möjligheterna är många med en kongressdel som är lika stor som fyra fotbollsplaner fördelade på sju våningsplan. Vid bygget återanvändes cirka 20 000 kvm material från byggnaden som tidigare stod på marken och idag är man stolt över att vara en av världens mest energieffektiva byggnader och faktiskt mer än dubbelt så energieffektiv som EU-standarden ”Green Building”.  

Glasfasaderna innehåller 1 040 kvm solfångare, som samlar värmeenergi som motsvarar 90 000 vanliga lågenergilampor. Uppvärmning och luftkonditionering distribueras i ett samordnat system och byggnaden kyls ner av vatten från Klara sjö, som lagras i ett 250 ton stort islage i källaren.  

Direkt utanför dörren väntar både storstadspuls och alla tänkbara kommunikationer och många besökare, både utländska och nationella, attraheras av det centrala läget i kombination med flexibla lokaler. Men inte minst, kongresstaden Stockholm som har mycket att erbjuda. 

– Vi fortsätter också att investera i vår konferensverksamhet då det är viktigt att 

hela tiden ligga i fas med det som efterfrågas. Hotellupplevelsen ska gå hand i hand med uppdaterad teknik och det nya bokningssystemet online är helt i linje med det, säger Sam Holmberg. 

Fakta

Boka bekvämt dina möteslokaler online när på dygnet det passar dig. Bokningsbekräftelsen kommer omedelbart och ditt möte kommer att klimatkompenseras till 100% vilket sker helt automatiskt. Investeringarna går till 7 hållbarhetsprojekt i olika delar av världen. Sedan lanseringen har Radisson kompenserat för motsvarande 38 300 ton CO2; motsvararande att ta 6 500 bilar av vägen. För dig innebär det att din hotellvistelse på något av Radisson Hotel Groups hotell världen över är 100% koldioxidneutrala.  

Läs mer: radissonhotels.com

Text: Ingela Nilsson Bilder: Pressbilder Radisson Hotels