Sveriges största tidning om konferenser och möten

Ett av Sveriges största spahotell i Stockholms Skärgård

Smådalarö Gård Hotell & Spa är en året-runt-destination i hjärtat av skärgården som erbjuder upplevelser för alla sinnen. Det prisbelönta hotellet är en naturnära dröm med 110 hotellrum, 2000 kvm spa, ett flertal restauranger och barer samt 12 konferenslokaler för upp till 120 personer. Här ryms stora sociala ytor som bjuder in till gemenskap, men även platser för avskildhet och lugn. Dessutom erbjuds ett generöst utbud av aktiviteter såsom padel, tennis, golf och kajakpaddling. 

Hotellet ligger bara 50 minuter från Stockholm city, lika nära till lantlig idyll och havets vågor som till gastronomisk njutning. Smådalarö Gård Hotell & Spa genomförde en omfattande renovering under två års tid och sommaren 2021 öppnades dörrarna till Sveriges främsta destination för både aktivitet och avkoppling i en genuin miljö utöver det vanliga. Här erbjuds hotellets gäster en unik skärgårdsupplevelse där internationell lyx möter Dalarös natursköna omgivning. 

Den prisbelönta arkitekturen och designen på hotellet består av genomgående rustika material – natursten, tegelgolv, träpaneler och svarta stålglaspartier. Allt med kopplingar till Smådalarö Gårds brokiga historia och Kapten Carl Peter Blom som byggde anläggningen 1810 som en festlokal efter hans äventyr på runt om i världen. 

Gastronomiska upplevelser 

På Smådalarö Gård Hotell & Spa är både valmöjligheterna och smakupplevelserna många. Här finner man två välrenommerade restauranger med tydliga koncept och välkomponerade menyer. Det finns även en bar i internationell stil med ett stort utbud av viner och cocktails. 

På hotellets restaurang Brasserie & Bränneri garanteras en upplevelse utöver det vanliga. Här serveras mat från morgon till kväll, med en meny där klassiska rätter med en twist har sällskap av fisk, skaldjur och säsongens närodlade råvaror. 

Bloms Bar är en inspirerande mötesplats i hjärtat av hotellet – här kan man njuta av trevliga drinkar, spännande snacks och goda klassiker. Med över 130 sittplatser, blandat lounge och bar, andas Bloms Bar lantlig eskapism med sina träpaneler, svarta stålglas fönster och tegelgolv. Här kan man även sitta och jobba, med Hemviken utanför fönstret spirar oftast kreativiteten och den friska havsbrisen ger energi. 

Ett paradis för konferens och event 

Smådalarö Gård Hotell och Spa har varit en populär destination för alla typer av företagsmöten i decennier. Här kan man ha sin konferens i en exklusiv och avkopplande miljö med många valmöjligheter till teambuilding och andra aktiviteter. 

Hotellet erbjuder hela 12 konferenslokaler för både små och stora grupper. Som mest kan man ha möten för upp till 120 personer. Hotellets främsta event- och konferenslokal har fått namnet Werket och är en fantastisk eventlokal med hela 7 meter i takhöjd. De stora öppna ytorna i lokalen kombinerat med flexibla sittningar och den senaste tekniken ger förutsättningarna att skapa ett oförglömligt arrangemang. 

– Oavsett om det är en konferens, kickoff eller företagsfest är Smådalarö Gård en perfekt destination för att bygga gemenskap och samsyn. Vi erbjuder en unik helhetsupplevelse och flexibilitet i den mest natursköna omgivningen. Vi kan även erbjuda skräddarsydda evenemang där man har exklusiv tillgång till hela hotellet, säger Christian Madsen, hotelldirektör.  

Prisbelönt hotell med medvetna val och utvald inredning 

Smådalarö Gård tilldelade under 2022 två priser i den internationellt ansedda design- och arkitekturtävlingen LIV Hospitality Design Awards. Hotellet prisades i kategorin för bästa lyxhotell och nykomling, “Architectural Design Hotel – Luxury” respektive “Architectural Design Brand New”. 

Den nya byggnadens faluröda träexteriör är inspirerad av de klassiska gårdsbyggnaderna i Stockholms skärgård och utgör både ett naturligt komplement samt modern kontrast till orginalbyggnadens vita putsfasad. 

Hotellrummen är omsorgsfullt inredda med avslappnad lyx som designfilosofi där rogivande och jordnära färger har kombinerats med utvalda möbler och färgklickar ger varje rum sin personliga stil. 

Ett av Sveriges största spahotell 

Med sina 2000 kvm spa så räknas Smådalarö Gård Spa som ett av Sveriges största spahotell. Spaanläggningen är belägen i en naturnära miljö där gränserna mellan inne och ute suddas ut, här finner man flera pooler, jacuzzis, kall- och varmbastu, spalounge och ett brasrum med viloplatser samt en oas med hängande dagbäddar. Favoriten för många är ett lugnt avkopplande bad i infinity-poolen som sträcker sig mot vackra Hemviken i Smådalarös skärgårdsbukt och dess omgivningar. I spat finns även fem enskilda behandlingsrum och ett duo-rum som ger många chanser till avkoppling. Här finns även Sveriges enda gruppbehandlingsrum. 

– Våra konferensgäster uppskattar kombinationen av att ha en effektiv mötesdag tillsammans med tillgången till vår oas med avslappnad lyx. Vårt spa är en mycket viktig komponent när många företag väljer sin destination, säger Sabine Itze, spachef. 

Smådalarö Gård Spa har ett unikt spa i skärgården, en upplevelse som är svår att hitta någon annanstans. Beroende på säsong och humör kan man njuta av varma källor både inomhus och utomhus. 

Brett utbud av engagerande aktiviteter 

Förutom avkoppling har hotellet också ett fokus på aktiviteter. Här finns det ett brett utbud där man garanterat hittar något att uppskatta. Hotellet erbjuder två exklusiva padelbanor, tennisbana och har en egen unik golfbana i skärgårdsmiljö. 

Här finns det även möjlighet för gruppaktiviteter, som teambuilding, kajakpaddling eller träningspass. En populär aktivitet för konferensgäster är att hyra hotellets vedeldade bastu. Här finns faktiskt två vedeldade bastur, en för mindre sällskap och en större, med egen brygga intill Hemviken i Smådalarös skärgårdsbukt.