Sveriges största tidning om konferenser och möten

Framtiden i fokus då Värmlands besöksnäring samlades digitalt

Premiären på Studio Visit Värmland bjöd på kunskap, inspiration och engagemang från bl.a. moderator Lottie Knutson och Mia Landin, vd Visit Värmland.

Premiären för det digitala forumet Studio Visit Värmland gick av stapeln den 17 mars, med direktsändning från Karlstad till hela Värmlands besöksnäring.

Framtiden stod i fokus när Värmlands besöksnäring samlades till premiären på Studio Visit Värmland. Mellan 130-150 tittare deltog när Visit Värmland genomförde en digital heldag med kommunikatören, journalisten, skribenten och föredragshållaren Lottie Knutsson som moderator.

”Dagen efter imorgon”

Dagen bjöd på trendspaningar på lång och kort sikt från Kairos Future, Malmö universitet, och Tillväxtverket. Visit Sweden och Höga kusten delade med sig av kunskap omkring marknadsföring mot den svenska gästen, vad attraktionskraft 2021 är och vikten av attraktiva platser. Studio Visit Värmland hade även besök av kocken Niklas Pettersson från Matbruket som lagade mat med lokala råvaror. Temat för dagen var ”dagen efter imorgon”.

– Besöksnäringen har det tufft just nu, och de senaste 12 månaderna, och behöver allt det stöd som den kan få. Vårt forum ska bidra med värdefull och inspirerande kunskap, som ger en stark tilltro till dagen efter i morgon för alla duktiga människor i vår bransch. Vi fick en lärorik, insiktsfull och spännande dag med nöjda deltagare och intressanta föreläsare, säger Mia Landin, vd för Visit Värmland.

Utsikten till en post-pandemisk yra, när vi kommer ut på andra sidan

Under pandemin har vi fått undvara restaurangbesök, festivaler och att träffa släkten, något som vi snabbt kommer vilja återhämta när situationen blir mer normal. Kairos Future ser att optimismen växer just nu, och framtidsspaningen avslutades med utsikten till en post-pandemisk yra, när vi kommer ut på andra sidan.

Resandet slutar inte, men vi styr om resorna

Tillväxtverkets värdering är att de nya resetrenderna med fler inhemska resor med intresse för natur och kulturmiljöbaserad turism samt lokala upplevelser är långtidshållbara. Resandet slutar inte, men vi styr om resorna.

Studio Visit Värmland gästades också av Sveriges näringslivsminister Ibrahim Baylan som konstaterade att besöksnäringen är i en svår situation, men att det är en stark bransch som kommer jobba på och starta starkt när vi öppnar upp igen.

Efter succén med den första Studio Visit Värmland har Visit Värmland tänkt att följa upp med kortare livesändningar under våren. Skulle man ha missat Studio Visit Värmland denna gång finns den tillgänglig här