Sveriges största tidning om konferenser och möten

Gothia Towers skapar bubbla för Sörenstam och Stensons golftävling

När världens första mixade dam- och herrtävling i golf, Scandinavian MixedHosted by Henrik & Annika, kommer till Sverige den 10-13 juni är det med en rigorös säkerhetsapparat kring arrangemanget för att den ska kunna genomföras trots rådande coronapandemi.

På Gothia Towers skapas en så kallad bubbla runt tävlingsdeltagarna för att eliminera risken för smittspridning i samband med evenemanget.

Europatouren för damer och herrar har hittills i år genomfört sammanlagt 15 tävlingar utifrån konceptet ‘The Tournament Bubble’, där golfbanor och hotell isoleras så att bara spelare, tävlingsdeltagare och tillhörande personal har tillgång till en viss yta under omfattande utökade säkerhetsrutiner.

När tävlingen, som Annika Sörenstam och Henrik Stenson står som värdar för, genomförs i juni på Vallda Golf & Country Club är det första gången konceptet implementeras Sverige.

För dem som ingår i bubblan gäller strikta regler kring utbildning, testning och dagliga checklistor och rutinuppföljningar. I praktiken innebär det att flödena hanteras helt separat från övriga gäster och personal; med avskilda och anpassade parkeringsplatser, entréer, in-checkning, restauranger och allmänna ytor.

– Gothia Towers är ett fantastiskt hotell som kan skapa en turneringsbubbla som följer de strikta regler som är en del av Europatourens omfattande hälso- och säkerhetsstrategi. Vår turneringsbubbla inkluderar spelare, caddies, övrig personal och media från hela världen, så det är absolut nödvändigt att vi har de faciliteter och utrymmen som Gothia Towers kan erbjuda för att vi ska kunna leverera en säker och bekväm vistelse för dem som är involverade i turneringen, säger Mark Casey, Championship Director, Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika.

På Gothia Towers innebär det att runt 650 personer och över 4 000 måltider ska hanteras inom ramen för arrangemanget, utöver de redan utökade säkerhetsrutinerna som finns på plats sedan ett år tillbaka och som utgår från myndigheternas rekommendationer och besöksbranschens initiativ “Safe to Visit”.

– Vi är vana att arbeta med utökade rutiner för att kunna hantera flöden och gäster på ett tryggt och säkert sätt, men med Scandinavian Mixed så lyfts säkerhetsarbetet till en ny nivå när vi fysiskt separerar tävlingsdeltagare från övriga gäster och medarbetare på hotellet. Vi nyttjar vår rymliga och flexibla anläggning och bygger till och med väggar för att avgränsa bubblan, så det finns stora möjligheter att hitta lösningar för de kunder som behöver särskild anpassning för en trygg sammankomst, säger Sam Sultanovic, Director of Sales på Gothia Towers.

Säkerhetskonceptet kring ‘The Tournament Bubble’ utgår från WHO:s riktlinjer och har tagits fram i samarbete med bland annat FIFA och Internationella Olympiska Kommittén, och anpassas efter rådande nationella och regionala riktlinjer.

Fakta
Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika är världens första helt jämlika golftävling där 78 män och 78 kvinnor tävlar om samma prissumma och pokal. Tävlingen spelas på Vallda Golf & Country Club 10-13 juni 2021.Golftävlingen arrangeras av damernas och herrarnas Europatourer.