Sveriges största tidning om konferenser och möten

Hällsnäs får nya ägare och bygger 40 nya hotellrum

Scandinavian Resorts AB och Goldrest AB har den 15 november förvärvat Hällsnäs AB och därmed Hotell-, Konferens och Restaurangverksamheten med tillträde 1 januari 2021.

-Vi ser verkligen fram emot att vara med och utveckla Hällsnäs Hotell & Restaurang AB i Mölnlycke – det är helt i linje med vår strategi att utveckla och expandera våra verksamheter på västkusten, säger Thommy Backner, styrelseordförande i Goldrest och VD i Scandinavian Resorts.

Hällsnäs VD Peter Kollberg har länge sökt efter rätt samarbetspartner och nu har bitarna fallit på plats. Han ser det som en stor fördel att samarbeta med Goldrest som startat upp ett antal lyckade restaurangkoncept och som därmed etablerat sig som ett par av Västsveriges bästa mat- och dryckesdestinationer.

Oscar Gyllström VD i Goldrest AB tycker också att det skall bli roligt att fortsätta utveckla företagets verksamheter. Goldrest har varit verksamma på Smögen de senaste 20 åren och sedan ett år tillbaka även i Fjällbacka där de under 2019 förvärvade Stora Hotellet. Företaget har även restaurangverksamhet i Göteborg.

-Vi är ett spännande team! Jag och Thommy har jobbat tillsammans i olika projekt i 25 år. Vi är så stolta över att vi även har en av Sveriges absolut bästa kockar med i teamet; Thomas Sjögren som var Årets kock 2015 och som vunnit Kockarnas kamp. Han ansvarar för den kulinariska utvecklingen. Vi har även anställt Ola Wallin som är en god vän och väldigt duktig kock som varit med i svenska kocklandslaget samt kommit tvåa i Årets kock de två senaste åren.

Oscar Gyllström, Thommy Backner, Thomas Sjögren, Peter Kollberg

Hällsnäs AB har tecknat ett hyresavtal över lång tid med Mölnlycke Fastigheter AB som är ägare till Fastigheten. Peters Fastighetsbolag Mölnlycke Fastighets AB kommer fortsätta att äga, förvalta och utveckla Hällsnäs fastigheter. Närmast på tur är att få byggstart för de 40 nya hotellrummen och en ny bad- och relaxavdelning.

Stort lycka till önskar vi på Kick Off