Sveriges största tidning om konferenser och möten

Hamburger Börs utmanar Cirkus och övriga arenor i Stockholm city

Hamburger Börs är för många förknippat med det klassiska Dinner show-konceptet, men idag är arenan betydligt mer än så.  

På Hamburger Börs scen har svenska och internationella artister gästspelat genom åren med ständiga stående ovationer från gästerna. Under vintern 2023/24 genomför Hamburger Börs en nysatsning av samtliga delar i verksamheten med allt från gästupplevelse och lokal till scen och utbud. Hamburger Börs arenachef Peter Bengtson berättar att ambitionerna med Nya Hamburger Börs är att skapa en multiarena för alla slags föreställningar, konserter och klubbar. Det ska gå att genomföra arrangemang för allt mellan 200 och 1400 gäster. Med sitt läge på Jakobsgatan 6 i centrala Stockholm så ser Peter Bengtson framför sig att Hamburger Börs ska bli Stockholms cityarena nummer ett. 

– De största förändringarna är att vi mentalt flyttar oss från något gammalt mot något nytt. Vi renoverar allt från publika ytor till att uppdatera scenen med nytt ljud och ljus, samt mer därtill. Vi förändrar menyn och valmöjligheterna för gästen gällande ankomsttid och förtäring, samt att vi även helt gör om vår grafiska profil för att anpassa den till vår nya tilltänkta publik. Nu kan vi på riktigt utmana andra arenor i Stockholms city. 

Att Hamburger Börs är en arena för shower och artister är välbekant för de flesta, men Peter Bengtson berättar för oss att även företag i allt större utsträckning nyttjar arenan i olika syften och han tror sig vet varför.  

– Efter att vi har gått ut med att vi finns som en bokningsbar arena för företagsevent i större utsträckning så har många fått upp ögonen för att vi finns. Vår närhet till city och de stora hotellkomplexen i närområdet bidrar till vår attraktivitet. Lokalen har en varm och trevlig inramning som gör att den sticker ut ibland hotellens mer avskalade konferenslokaler, där vi blir ett intressant komplement. 

Han vill dock inte avslöja om han har någon drömbokning. Utan säger istället att alla bokningar är lika välkomna och lika roliga.