Sveriges största tidning om konferenser och möten

En helhetsupplevelse i vintertid

Kreativa möten, teambildande aktiviteter och givande diskussioner ackompanjerade av högklassig mat och dryck i inspirerande miljö. För det företag som vill avsluta året på bästa sätt är Hooks Herrgård ett självklart val. 

Att få umgås i lugn och ro med sina kollegor, fördjupa sig i diskussioner och ge utrymme för kreativa möten hör till när arbetsåret närmar sig sitt slut. Det här året kanske vi behöver det mer än någonsin, då pandemin utsatt oss för prövningar utöver de vanliga. Vi längtar efter att mötas på riktigt och återigen få känna teamkänslan. På Hooks Herrgård kan ni få allt det där – och mer därtill. 

Hooks Herrgård ligger inbäddad i rogivande natur, alldeles vid södra änden av Hokasjön där Hokaån har sitt utlopp. På anläggningen finns 19 hus och sedan 2014 finns här även ett 1 300 kvadratmeter stort spa med utsikt över Hokasjöns stilla vatten. Här kan besökarna njuta av bad i varma och kalla källor, bastubad, upplevelseduschar och rogivande behandlingar för kropp och själ. 

Möten, mat och inspirerande omgivning 

På Hooks Herrgård finns det tolv konferenslokaler och åtta grupprum i olika storlekar som alla ligger i en egen byggnad. Samtliga rum är utrustade med den senaste tekniken, såsom projektor, dator och ljudanläggning. Dessutom finns lokalen Rännet i en byggnad bakom konferenshuset. Här kan en minimässa eller kick-off anordnas eller varför inte hålla en bankettmiddag i salen? I parkettsittning ryms 300 personer i den 300 kvadratmeter stora lokalen. 

Totalt finns det 250 bäddar fördelade på 103 hotellrum på anläggningen. Att få komma till herrgården och njuta av den rogivande miljön samt inspireras av omgivningen och den högklassiga gastronomin skapar verkligen förutsättningar för en givande konferens. 

– Att konferera är så mycket mer än att genomföra möten. Här finns det inga shoppingstråk eller andra upplevelser som lockar deltagarna utan alla samlas för en gemensam upplevelse. I den upplevelsen ingår det både mat och dryck men även givande aktiviteter, menar Hans Edberg, VD för verksamheten och tredje generationen Edberg som tillsammans med sina bröder och föräldrar äger och driver Hooks Herrgård. 

Mat och dryck i toppklass 

För konferensgäster som besöker anläggningen i slutet på året, finns det möjlighet att kombinera möten med julmat. Tidigare om åren serverades här ett genuint julbord på buffé. I kölvattnet av pandemin har dock Hooks Herrgård tänkt om. Precis som förra året blir det istället rogivande bordsservering denna jul. Gästerna sitter ner vid bordet och serveras en jultallrik fylld av kärleksfullt lagad julmat i samklang med harmoniserande dryck i glasen alternativt en trerätters julmiddag. Till konferens-fikat serveras nybakat fikabröd och även till frukosten bakas bröd i herrgårdens bageri. 

– Att njuta av sitt morgonkaffe och äta sin smörgås med doftande, nybakat bröd i vår matsal och samtidigt blicka ut över den isbelagda sjön inbäddad i ett vinterlandskap, det är svårslaget. Hos oss får ni effektiva, trevliga möten i en härlig miljö med roliga, givande aktiviteter och kan njuta av mat samt dryck i toppklass. Vi erbjuder inte bara lokaler för möten, vi tillhandahåller en helhetsupplevelse, säger Hans. 

Boka konferensen i tid 

Många konferensgäster planerar in en spavistelse mellan möten och middag. Eller varför inte boka kvällsspa? Då äter ni en tidig middag och har sedan hela spa-avdelningen för er själva. Det blir garanterat en uppskattad aktivitet när kylan skapar iskristaller på gräset och ni kryper ner i en varm utomhuspool. Önskar ni lite mer festlig stämning kan kvällen i spaet istället avslutas med egen bar och kanske en pianist eller saxofonist som spelar livemusik. 

– Vi har även bra samarbeten med flertalet eventbolag som kan hjälpa till att ta fram både föreläsare, teambuilding-aktiviteter och underhållning som uppfyller våra gästers önskemål. Våra egna mötesbokare har stor erfarenhet av konferenser och hjälper gärna till att planera dagarna så de blir precis som ni önskar, säger Hans och passar på att skicka med ett tips till alla konferensgäster: 

– Börja med att ta kontakt med oss redan innan ni har bestämt datum, om möjligt. På så sätt kan vi se till att boka in ett datum för er konferens där vi verkligen kan tillgodose alla era önskemål. Vi hjälper er gärna hela vägen och tar fram förslag på upplägg som passar just er, men är vi låsta vid några specifika dagar finns alltid risken att vissa aktiviteter eller lokaler redan är bokade på annat håll. 

HOOKS HERRGÅRD 

Var? Hok, söder om Jönköping, Småland 

Antal bäddar: 250 stycken 

Antal möteslokaler: 12 stycken konferensrum, 8 grupprum samt salen Rännet på 300 kvm. 

Faciliteter: Spa-avdelning på 1 300 kvm med olika bastubad, varma och kalla källor samt 7 behandlingsrum, två restauranger, festlokaler, bar, gym. 

Aktiviteter: Bland annat 2 golfbanor, 2 padelbanor, båttur på Hokasjön, gruppträningspass, vandringsleder. Även möjlighet till skräddarsydda aktiviteter. 

Läs mer: https://www.hooksherrgard.se