Sveriges största tidning om konferenser och möten

Lev ett slags skönare liv på Hooks Herrgård

Läget med den direkta kontakten till sjön och naturen gör det enkelt att slappna av och fokusera på en kreativ mötesagenda. Teamet på Hook har anpassat alla utrymmen efter rådande restriktioner och låter er konferens ha möjligheten till att fatta viktiga beslut och kreativa idéer såväl i relaxavdelningen, gymmet eller på padelbanan.

Ännu råder restriktioner och regler runt pandemin och alla försöker vi så långt det är möjligt att undvika folksamlingar, stora konferenser och möten. Men vi kommer inte ifrån att vi är sociala varelser och trots att digitala möten kan ersätta väldigt mycket är det inte detsamma som att ses IRL.

Det fysiska mötet blir viktigt

Det finns därför en längtan att ses och utifrån det vill man skapa kreativa och framgångsrika möten som inte alltid är genomförbara digitalt. Av den anledningen kommer det fysiska mötet att bli ännu viktigare när det väl sker och då också valet av anläggning.

Hooks Herrgård har som de flesta andra i branschen fått anpassa sina konferensytor och övriga lokaler med hänsyn till pandemin. Här kan grupper till exempel välja att bo i enkelrum eller separata byggnader. Den tekniska utvecklingen har uppgraderats under pandemin och har all tänkbar utrustning för att till exempel ansluta deltagare på distans som kanske inte kan eller har möjlighet att närvara i det fysiska mötet.

Ett helt nytt koncept är framtaget för att kunna erbjuda en både säker och skön upplevelse med kollegorna ihop med konferensen. I Spapaketet ”En slags skönare kväll” kan en mötesgrupp samlas och exklusivt få tillgång till hela spaavdelningen mellan klockan 20.00-23.00.

Kvällen startar då med en trerätters middag i herrgården 18.30 varpå man sedan tar sig till relax- och spaavdelningen när mörkret tar vid och dimman från de varma källorna skymtas. Spateamet finns till hands och allt är arrangerat för att skapa en så harmonisk upplevelse som möjligt. Efter en stund i bastun går det till exempel att beställa egen dryckesbuffé eller få tillgång till baren. Ingår gör lån av badrock och handduk, tofflor som gåva och för de som önskar även tillgång till morgonspa dagen därpå från 07.00-09.00

Konferens med jultallrik

Vi är inne på årets sista månader och därmed också julbordstider.

Hooks Herrgård har i år valt bort den stora julbuffén för att göra julmiddagen och jullunchen så anpassad som möjligt efter de rådande omständigheterna.

Från första advent kommer istället en jultallrik att finnas som ett alternativ till julbordet.

Det blir traditionella favoriter med en kall tallrik till förrätt, en varm till huvudrätt och ett öppet dessertbord som avslutning ihop med kaffet. På kvällen serveras en klassisk trerätters middag som inspireras efter säsong.

– Med eller utan ett klassiskt julbord så tror vi det finns ett stort värde i att sammanfatta året, göra ett avstamp mot något nytt och med de restriktioner som nu är gällande är alla medvetna om att göra val som begränsar en eventuell smittspridning och avståndsreglering, sammanfattar Therese Edberg som är marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

Det nyligen renoverade köket som delvis är ett showkitchen är en stor del av Hooks Herrgård. I restaurangen har du oavsett plats Hokasjön och naturen utanför som blickfång.

Naturligtvis finns alltid alternativ till laktosfri, glutenfri och vegetarisk kost och sedan en tid har man frångått en fast veckomeny. Istället kan sällskap på upp till tolv personer välja mellan fyra förrätter, fyra varmrätter och fyra desserter, vilket ger en helt annan gastronomisk upplevelse och valfrihet. Grupper har också möjlighet att välja en meny som passar sällskapet och det finns alltid något för alla.

Aktiviteter Hooks Herrgård

För många är Hooks herrgård synonymt med golf och helt riktigt är golfen ett starkt ben som anläggningen vilar på. Redan 1934 byggdes herrgårdens fyra första hål och blev bland de första i Sverige. Sedan familjen Edberg tog över har resten av Parkbanan samt Skogsbanan tillkommit och anläggningen räknas som några av Sveriges vackraste golfbanor med ett mycket gott rykte bland Sveriges golfare. I övrigt finns ett stort utbud av aktiviteter både inom- och utomhus. Direkt utanför anläggningen finns vandrings- och cykelleder samt tillgång till både roddbåtar och kanoter för till exempel fiske.

Padel självklart – två padelbanor finns utomhus som är bokningsbara året runt. Padelracket finns att låna i hotellreceptionen och bollar och vatten finns till försäljning.

Är du sugen på yoga eller ett svettigt HIIT-pass så finns instruktörsledda gruppträningspass som ingår i spaentréen. Det finns även möjlighet att boka ett eget träningspass med kollegorna om tiderna för de allmänna passen inte passar just ert program.

Säkerhet och restriktioner på Hooks Herrgård

På Hooks Herrgård följer alla noga utvecklingen hur pandemin fortlöper, vilka restriktioner som gäller och vad som kan komma att påverka både verksamheten och gästerna.

– Eftersom situationen i världen är osäker är vi inställda på att nya direktiv kan komma med väldigt kort varsel och därför är vi ständigt beredda på att uppdatera och anpassa oss.

Vill man ha ett större utrymme för sin grupp är möjligheten störst i början av veckan och det finns även möjlighet att boka en lokal i avskildhet och vill man till exempel ha separat fika eller lunch arrangerar vi det i den mån vi kan, berättar Therese Edberg.

Här ligger Hooks Herrgård

Herrgården är belägen strax utanför Jönköping och ligger vackert i den södra änden av Hokasjön. Det fördelaktiga läget gör det till en perfekt mötesplats för både privat- och konferensgäster