Sveriges största tidning om konferenser och möten

Hooks Herrgård – där gästerna förenar nytta med nöje

Text: Sara Schröder Foto: Pressbilder Hooks Herrgård

Det anrika Hooks Herrgård erbjuder en konferens långt från stelbenta möten och torra kanelbullar. Här skapas upplevelser där mötet, maten och aktiviteten står i centrum, vackert ackompanjerat av service i toppklass och Hokasjöns stilla vatten.

Alldeles vid södra änden av Hokasjön, precis där Hokaån har sitt utlopp, ligger Hooks Herrgård. Själva herrgårdsbyggnaden har anor från 1300-talet och under 1700-talet började de förändringar som syns än i dag, med flyglar, salonger och den ståtliga huvudbyggnaden. I dag finns här 19 hus på anläggningen och sedan 2014 finns här även ett 1 300 kvadratmeter stort spa med utsikt över Hokasjöns stilla vatten. Här kan besökarna njuta av bad i varma och kalla källor, bastubad, upplevelseduschar och rogivande behandlingar för kropp och själ.

Hans Edberg, VD för verksamheten, är tredje generationen Edberg som tillsammans med sina bröder och föräldrar äger och driver Hooks Herrgård. Det är inte konstigt att det råder en familjär stämning och att omsorgen om verksamheten sitter i väggarna.

– Visst är det för oss en livsstil snarare än enbart ett företag. Men allra viktigast är vår personal. Att konferera på Hooks Herrgård ska vara en helhetsupplevelse och där är bemötandet och servicen av största vikt. Att vi dessutom under de senaste åren har renoverat och investerat stora summor för att skapa en toppmodern anläggning med anrik skrud i historisk miljö, gör självklart sitt till, säger han. 

Möten, mat och inspirerande omgivning

På Hooks Herrgård finns det tolv konferenslokaler och åtta grupprum i olika storlekar som alla ligger i en egen byggnad. Samtliga rum är utrustade med den senaste tekniken, såsom projektor, dator och ljudanläggning. Dessutom finns lokalen Rännet i en byggnad bakom konferenshuset. 

Här kan en minimässa eller kick-off anordnas eller varför inte hålla en bankettmiddag i salen? I parkettsittning ryms 300 personer i den 300 kvadratmeter stora lokalen.

Totalt finns det 250 bäddar fördelade på 103 hotellrum på anläggningen. Att få komma till herrgården och njuta av den rogivande miljön och inspireras av omgivningen och den högklassiga gastronomin skapar verkligen förutsättningar för en givande konferens.

– Att konferera är så mycket mer än att genomföra möten. Här finns det inga shoppingstråk eller andra upplevelser som lockar deltagarna utan alla samlas för en gemensam upplevelse. I den upplevelsen ingår det både mat och dryck men även givande aktiviteter, menar Hans.

Flertalet alternativ till givande aktiviteter

Många konferensgäster planerar in en spavistelse mellan möten och middag. Här finns även ett gym, två golfbanor och två padelbanor som kan nyttjas av de gäster som önskar. Att ge sig ut med roddbåt på sjön, gå en promenad eller ta en cykel- alternativt löptur i den omgivande naturen är en upplevelse i sig.

– Vi har även bra samarbeten med flertalet eventbolag som kan hjälpa till att ta fram både föreläsare, teambuilding-aktiviteter och underhållning som uppfyller våra gästers önskemål. Våra egna mötesbokare har stor erfarenhet av konferenser och hjälper gärna till att planera dagarna så de blir precis som ni önskar, säger Hans och passar på att skicka med ett tips till alla konferensgäster:

– Börja med att ta kontakt med oss redan innan ni har bestämt datum, om möjligt. På så sätt kan vi se till att boka in ett datum för er konferens där vi verkligen kan tillgodose alla era önskemål. Vi hjälper er gärna hela vägen och tar fram förslag på upplägg som passar just er, men är vi låsta vid några specifika dagar finns alltid risken att vissa aktiviteter eller lokaler redan är bokade på annat håll.

Mat och dryck i samspel

På Hooks Herrgård läggs stor vikt vid mat och dryck. I det nybyggda köket lagas mat efter gästernas önskemål. Här erbjuds en säsongsbetonad a la carte-meny baserad på lokala råvaror. Fyra gånger per år tas en ny meny fram då både sommelier och kökschef sammanstrålar för att skapa en harmoniserande meny där både mat och dryck samspelar.

Till konferens-fikat serveras nybakat fikabröd och även till frukosten bakas bröd i herrgårdens bageri.

– Att njuta av sitt morgonkaffe och äta sin smörgås med doftande, nybakat bröd i vår matsal och samtidigt blicka ut över sjön där morgondimman lättar, det är svårslaget. Hos oss får ni effektiva, trevliga möten i en härlig miljö med roliga, givande aktiviteter och kan njuta av mat samt dryck i toppklass. Vi erbjuder inte bara lokaler för möten, vi tillhandahåller en helhetsupplevelse, avslutar Hans.

Hooks Herrgård

Var: Hok, söder om Jönköping, Småland

Antal bäddar: 250 stycken

Antal möteslokaler: 12 stycken konferensrum, 8 grupprum samt salen Rännet på 300 kvm.

Faciliteter: Spa-avdelning på 1 300 kvm med olika bastubad, varma och kalla källor samt 7 behandlingsrum, två restauranger, festlokaler, bar, gym.

Aktiviteter: Bland annat 2 golfbanor, 2 padelbanor, båttur på Hokasjön, gruppträningspass, vandringsleder.

Läs mer: www.hooksherrgard.se