Sveriges största tidning om konferenser och möten

House of People öppnar Folkets Hus i Stockholm

Visionsbild: DinellJohansson

Efter den mest omfattande renoveringen i husets historia
slår Folkets Hus vid Norra Bantorget upp sina dörrar igen i början av 2025.
House of People öppnar verksamheten i arkitekten Sven Markelius prestigebyggnad från 1960, med Isabelle Lechtman som vd.

Vad händer nu i Folkets Hus?

Folkets Hus genomgår en varsam renovering och modernisering, ett välbehövligt ansiktslyft. Mötesrummen, inklusive den pampiga kongresshallen, kommer att vara toppmoderna – samtidigt som husets historia och arkitektur bevaras.

House of People öppnar våren 2025, en konferens och kongressanläggning för 2 – 1500 personer. Med högteknologiska lösningar mitt i Stockholm city blir vi den självklara destinationen för möten som för oss framåt. Följ vår resa på www.houseofpeople.se

Vad är House of People?

”House of People är en utveckling av vilka vi är – en perfekt symbios med själva huset och människorna som möts i det. Med inspirerande inredning, hög servicegrad och öppenhet, ska vi på ett nyfiket och enkelt sätt vägleda till ett lyckat genomförande – allt för att gästen ska komma tillbaka igen. Det är en ynnest att få arbeta med ett så anrikt hus. En internationell, toppmodern och levande mötesplats i en unik historisk miljö” säger Isabelle Lechtman.

Verksamheten bedrivs av Folkets Hus i Stockholm Konferens och Kongress AB under varumärket House of People.

Isabelle, du har arbetat länge i branschen. För dem som inte vet vem du är, berätta mer.

”Jag är en person med stort nätverk inom mötesindustrin, både nationellt och internationellt. Jag är både operativ och strategisk med nyfikenhet att utvecklas tillsammans med mitt team och förverkliga en av Stockholms främsta mötesplatser.”

En Stockholmsikon med unik kapacitet.

Folkets Hus är beläget på Barnhusgatan och Wallingatan i Stockholm och uppfördes i slutet av 1950-talet och består av avancerade konstruktioner med nio våningar över mark. Vid invigningen 1960 var Folkets Hus en av de modernaste kongressanläggningarna i Europa med en kongresshall för över 1000 personer. Byggnaden är grönklassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att den bedöms vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt.

”Vi är otroligt glada över att House of People om ett år kommer att kunna erbjuda en av Stockholms absolut bästa destinationer för möten, när vi åter kan öppna upp vårt fantastiska och nyrenoverade hus,” säger Lars Nylund, vd Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm.