Sveriges största tidning om konferenser och möten

Icehotel – en plats för att skapa unika minnen

Den friska luften, de arktiska ljusfenomenen och Torne älv gör Icehotel i Jukkasjärvi till en perfekt plats för minnesvärda möten, event och upplevelser. Året runt kan du som privat- eller konferensgäst njuta av och uppleva naturen, konsten och de norrländska smakerna. 

Sedan 1989 har ett unikt ishotell byggts upp av is från Torne älv i Jukkasjärvi. Sviterna är individuellt designade och skulpterade helt i snö och is av utvalda konstnärer från alla världens hörn. På sommaren, när det årliga hotellet smälter och försiktigt rinner tillbaka till Moder Natur och Torne älv finns möjligheten att sova i en designad svit av is och snö i det året runt-öppna Icehotel 365 där ni också finner den ikoniska Icebar by Icehotel som erbjuder drinkar in the rocks.   

På Icehotel finns alla de faciliteter som traditionella möten och event kräver, men också möjligheten att sätta er egen prägel på dagarna och göra det okonventionellt med norrländska inslag – till exempel med ett möte eller team building i det året runt öppna Icehotel 365, i en bastu med varma kar utomhus eller vid en vildmarkscamp i samband med fartfyllda eller rogivande aktiviteter. 

Sommar med midnattssol 
Under sommarhalvåret kan ni kombinera möten med att njuta av fantastiska vidder från en vandring på fjället i Abisko Nationalpark eller till närliggande berg i Jukkasjärvi. Torneälven är ständigt närvarande under vistelsen och tillåter er att känna energin och dess strömmar genom ett forsränningsäventyr där ni färdas omväxlande i lugnt vatten och utmanande forsar. Eller utmana gruppen högt upp bland träden i höghöjdsbanan Challenge Park, oavsett aktivitet får ni chans att skapa nära relationer och äkta teamkänsla.    

Låt sommardagarna gå över till långa, ljusa nätter och samlas tillsammans upplysta av midnattssolen. Smaka på sommarens råvaror under bar himmel på en vildmarksmiddag. Om ni är en liten grupp rekommenderar vi att boka årets nyhet Det Dukade Bordet, där Icehotel bjuder in till ett personligt och intimt chef’s table under bar himmel i vildmarken. Ni sitter ner vid ett konstnärligt dekorerat isbord eller träbord och njuter av trädens brus, vindens sus och kockens kokkonster.  

Dansande norrsken och snötäckta landskap 

Vinterhalvåret bjuder på ett magiskt vinterlandskap där isen på Torne älv förvandlas till en led för skoterkörning, hundspann och längdskidor. På kvällarna erbjuds ett stort utbud av matupplevelser – samlas tillsammans för en norrskenssafari på skoter inklusive middag, testa den populära ismenyn där vissa rätter serveras på is från Torne älv, eller upplev den omtalade restaurangen Verandan med en åttarätters meny inspirerad av de samiska årstiderna som tillagas och serveras framför er.  

Om vädret mellan september och april tillåter får ni kanske även besök av det dansande norrskenet som lyser upp den mörka himlen i grönt och lila och ger er alla i gruppen ett unikt minne tillsammans.  

Icehotel har färdiga mötesförslag som låter er mötas bland originalkonst, under arktiska ljusfenomen, naturnära aktiviteter och norrländska smaker. Välj ett färdigt paket eller skräddarsy ert upplägg tillsammans med en erfaren mötesbokare. Oavsett vilken årstid ni besöker Icehotel garanteras minnen för livet.  

Mer information och bokning:
Telefon:+46 980 668 00 
E-post: sales@icehotel.com 
www.icehotel.com 

Det är viktigt att vi ger cred till fotografer och konstnärer. Varje fotograf är angiven i bildens namn. Konstnärerna skriver jag här, ni kan koppla ihop de första orden med namn på bilderna:  

Det Dukade Bordet: Anna Öhlund 

Icehotel 365 Dreaming: Kestutis Musteikis & Vytautas Musteikis 

Icehotel A Midsummer: designed by Bernadotte & Kylberg