Sveriges största tidning om konferenser och möten

Ikoniska Sheraton Stockholm Hotel fyller 50 år

I år fyller Sheraton Stockholm Hotel 50 år! När hotellet slog upp dörrarna 1971 blev det snabbt en succé bland svenska och internationella gäster. Med sin unika placering med utsikt över gamla stan och Mälaren är den ikoniska byggnaden ett landmärke i huvudstaden.

När hotellet öppnade 1971 var man det första Sheratonhotellet i Europa och en av de första i Sverige att tillhöra en internationell kedja. Den karaktäristiska brunröda fasaden i IFÖ-chamotte ritades av det kända arkitektkontoret Ahlgren-Olsson-Silow och är blålistad, som en byggnad med mycket stora arkitektoniska och arkitekthistoriska värden.

”Sheraton Stockholm Hotel har varit en del av Stockholms siluett i 50 år och det vill vi fira ordentligt! Vi är djupt tacksamma över alla fantastiska gäster och besökare genom åren, och vi ser fram emot att fortsätta vara en ikon i Stockholm city de kommande 50 åren. Hotellet står inför en av sina största spännande förvandlingar de kommande åren, när Sheratons nya utseende ska implementeras och hotellet byggas om. ”, säger Lars van der Most, GM Sheraton Stockholm Hotel

För att fira 50-årsjubileet har hotellet skapat ett specialerbjudande där gästen betalar den symboliska summan av 1971 kronor för en juniorsvit med utsikt över vattnet, Club Lounge Access, en flaska mousserande vin på rummet och frukostbuffé för två personer. Erbjudandet gäller november till mars.

Läs mer här