Sveriges största tidning om konferenser och möten

Julbord på Ekerö

Vad passar inte bättre än att äta ett riktigt svenskt julbord i en härlig nordiskmiljö vid vattnet? Tänk er en solig dag när isen ligger på vattnet och snön gnistrar ljuvligt över hagarna och julmusiken brusar ur högtalarna.  

På Skytteholm ute på Ekerö får man verkligen en avskild och mysig miljö med både vacker natur, exteriör och interiör. Till jul dukas det upp ett traditionellt svenskt julbord i deras vackra matsal på Skyttegården. Här välkomnas man med glögg och pepparkakor och därefter vankas deras hemlagade julbord som har det mesta man kan önska. De dukar det upp klassiska rätter så som sill och kallskuret i alla dess slag, julskinka, hemrullade köttbullar för att ge några frestande exempel. Efter det kalla och småvarma väntar ett härligt gottebord sprängfyllt med bakverk, godsaker och praliner.  

Turordning på Julbordet 

Visste du att det finns en turordning för hur julbordet ska ätas, enligt den legendariska restaurangmannen Tore Wretman? Fem gånger ska man hämta mat och varje tallrik har ett tema: S.O.S. (smör, ost, sill), fiskrätter, kallskuret, småvarmt och slutligen julbordets söta desserter som väntar på ett härligt gottebord. 

Ta med hela familjen  

Ta med nära och kära eller en god vän och njut av julbordets alla läckerheter hos oss. 
Pris för årets julbord inklusive gottebord är 855 kr, barn 5-12 år 395 kr. 

Skytteholms klassiska julbord serveras torsdag – lördag under perioden 25 november – 17 december. De har två sittningar varje dag, 17.00 eller 19.30. 

Fira julen med en staycation – klassiskt julbord och Nordic SPA 

Som grädden på moset, hur mysigt är det ändå inte att checka in på Skytteholm för en Staycation i samband med att man äter deras julbord? Här kan man koppla av på riktigt, ta en promenad i skogarna kring hotellet och sedan värma sig sedan i deras bastu i Bastupaviljongen. och för den modige väntar kanske ett iskallt dopp i Mälaren. Kvällen börjar med glögg och därefter väntar såklart deras dignande julbord. Somna sedan skönt i något av deras fina hotellrum och vakna upp utvilade till en härlig frukostbuffé.  

Hitta hit: Skytteholm, Ekerö 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/