Sveriges största tidning om konferenser och möten

Julbord på Gröna Lund

Julbordet på Tyrol är ett av Sveriges största och mest uppskattade julbord där både gamla och nya delikatesser från den norrländska vildmarken står på menyn. När julen står för dörren byter Tyrol skepnad och kockarna sätter i gång med att förädla lappländska orten Vilhelminas finaste råvaror till det dignande julbord vi alla känner igen. Svensk julmat från självaste Lappland.  

Med ursprung i vildmarken 

Tyrols julbord har sitt ursprung i det som ibland kallas Europas sista vildmark – den storslagna naturen i Lappland. Bland norrländska fjäll, barrskog och älvar hittar man de råvaror som utgör grunden för julbordet. 

I södra Lappland ligger Vilhelmina där många av Tyrols leverantörer finns. Här finner man ursprungen till många av julbordets rätter – bland annat röding från Malgomasjön, hjortron från Nästansjömyrerna och ren från lokala samebyar. Varje år kommer det nyheter, så vad som blir extra för i år blir en trevlig överraskning.  

Det finns många alternativ för dig som är gluten- eller laktosintolerant eller om du är vegetarian eller vegan. Så det är bara att be om en innehållsförteckning över all mat på plats. 

Winter Wonderland 

Varför inte kombinera med Winter Wonderland. Här kliver man in i en värld full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter, läckra matupplevelser och fartfyllda attraktioner för alla åldrar. Ett gott svenskt julbord, kan nog vara bästa kombinationen för att insupa julkänslan på hög nivå! 

Öppettider och priser 

Julbordet är öppet den 23-27 november, 30 november till julafton den 24 december. Priset ligger på från 795 kr per person.  

Hitta hit; 

Tyrol ligger precis vid Gröna Lund på Djurgården i Stockholm, ta gärna Djurgårdsfärjan från Slussen eller Spårvagn 7 från T-centralen