Sveriges största tidning om konferenser och möten

Känn dig som hemma hos Medlefors

Borta bra, hemma bäst brukar det heta. Men oavsett om det är som privat, affärs- eller konferensgäst är den optimala upplevelsen att det är just du som blir sedd, omhändertagen och hörd på allra bästa vis. Medlefors Hotell & konferens i Skellefteå kallar det ” Hemlikhet”. 

– Ja, vi vill att du ska känna dig som hemma här hos oss. Vi har lyckats att kombinera det bästa med upplevelsen av hemkänsla och det bästa med att bo på hotell. Resultatet är ett boende med en genuin stämning, naturen som granne, hemlagad, närproducerad mat, och hållbara möten anpassade för nuet och framtiden, förklarar Martin Hedqvist, affärschef på Medlefors Hotel & Konferens 

Medlefors hotell & konferensanläggning i Skellefteå, är en plats för event, utbildning, möten och upplevelser. Både Umeå och Skellefteå utgör ett nav som de enda två städerna i Västerbotten som strategiskt arbetar för att attrahera möten och konferenser. Städerna har så kallade Convention Bureau er, som på ett neutralt sätt representerar och säljer in respektive stad och dessutom stöttar nationella och internationella mötesarrangörer och bokare.  

På vilket vis arbetar och anpassar ni verksamheten? 

– När Coronapandemin sköt den globala mötesindustrin i sank och därmed förändrade den i grunden, har vi som så många andra varit tvungna att tänka om och nytt. 

Vi har fått lov att anpassa oss för att möta den snabba nya digitaliseringen, skaffa oss ny kunskap, nya mötesprodukter, affärsmodeller och teknik.  

Och det största steget vi tagit inför framtiden skulle jag vilja påstå är den gröna omställningen som sker genom Green Key och Västerbotten Experience. 

Det är genom dessa två tunga miljömärkningar vi tydligt nu kan erbjuda alla våra gäster en upplevelse och miljö som genomsyras av hållbarhet i både det lilla och stora. Alla här i personalen har jobbat extremt hårt och mycket målmedvetet för att uppfylla Green Keys tuffa kriterier, och vi är väldigt stolta att få denna internationella miljöcertifiering som ytterligare blir ett erkännande att vår verksamhet helt går i linje med en hållbar utveckling.

Som ännu en del i det hållbara ledet erbjuder Medlefors som första hotell i Skellefteå sina gäster möjligheten att hyra elbil smidigt och flexibelt direkt på plats. Åtta ledstolpar har installerats och man är också första hotell i Skellefteå att erbjuda bildelningstjänsten E-go, som gör det möjligt att hyra elbil på kortare eller längre tid och där man endast betalar för den tid bilen används. 

På så vis skapas goda förutsättningar att så gott det är möjligt kunna resa till och från på ett miljövänligt sätt och man bidrar ytterligare till en upplevelse där hållbarhet går som en röd tråd genom vistelsen. 

Utöver den gröna omställningen har också en förnyelse och ombyggnation gjorts. Köket har totalrenoverats, den tidigare restaurangen är som ny och där biblioteket tidigare låg finns nu en välkomnande entré i form av en rymlig lounge. 

– Vi renoverade och byggde om för att tillföra något nytt Och det har blivit en stor förändring med väldigt många fördelar, berättar  Martin Hedqvist. 

Restaurangen är totalrenoverad med kök i två våningar, väggar har tagits ner och det finns en genomgående tanke i hela restaurangen. En jätteinvestering från oss men nu kan vi koncentrera oss på nya menyer och framför allt – satsa ännu mer på den lokala maten. 

Den nya delen – loungen, är en funktion vi inte haft tidigare. Här erbjuder vi att du som gäst kan bara sitta eller vänta in ett möte, dricka kaffe, jobba en stund – eller varför inte se hockey-VM eller ha ett frukostmöte?  

Konferens 

– När pandemin slog till ökade behovet av digitala möten kraftigt, och vi såg snabbt att ny teknik var nödvändig att få fram just då men även för framtiden. Corona drev helt klart på utvecklingen, men även utan pandemin hade vi gått åt det här hållet, fast det skulle tagit något längre tid, säger Martin. 

– Vad vi gjorde var att koppla ihop en redan bra teknik med att addera nya och mer kvalificerade system som gör att vi idag kan erbjuda utmärkta lösningar med både bild och ljud. 

Hybridmöten, möjligheten att koppla upp möten digitalt har mer eller mindre blivit standard. 

Med vårt system har vi mikrofoner, högtalare och kameror som kopplas in direkt i till exempel Teams eller Zoom, allt som sägs i rummets mikrofoner och headset återges lika bra i konferensrummet högtalare som hos de digitala deltagarna. 

Vi gör helt enkelt allt för att sänka trösklarna för både deltagare och arrangörer med en ny teknisk dimension.  

Martin får frågan vad det är som gör att en konferens eller ett företagsevent faller väl ut och levererar? 

– Ja, den frågeställningen ställer vi oss kontinuerligt för att bibehålla vår kvalité och standard gentemot våra kunder och besökare. 
Viktigt är att ett företag eller organisation når det önskade resultatet, att man kommer vidare i förändringsprocesser och att det blir den där minnesvärda upplevelsen som stärker och fördjupar samarbete och relationer. Där finns vi med som ett extra ben. 
Men viktigt är också underhållningen, minglet, maten, kanske till och med färgen på servetterna eller om lokalen är ljussatt med företagets färger? Eller är det just att det känns genomtänkt, att det är de små detaljerna som sitter där, ihop med ett genuint och personligt bemötande.  

Jag och samtliga här i teamet, känner att det är en kombination, att det är detaljerna som tillsammans utgör helheten. 

Här står vi nu efter en besvärlig tid med möten som aldrig blev av, men nu sjuder åter en framtidstro och responsen har varit enorm.  

Vi ser till att just er upplevelse på Medlefors är något ni ska bära med er länge, vi har lokalerna, resurserna, råvarorna och idéerna – ihop med en livsstil och gästvänlighet som kännetecknar Västerbotten. 

Välkommen.

Omsorg och hållbarhet går hand i hand 

EL-VATTEN & VÄRME 

Vi använder förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång gällande uppvärmning och ventilation. Duschar, toaletter, tvätt blandare, diskmaskiner och tvättmaskiner är alla snålspolande. Som en del av det dagliga arbetet diskar och tvättar vi endast fulla maskiner och undviker rinnande vatten i köket. 

FÖRBRUKNING 

Konferensblock, servetter, ljus, ja det mesta helt enkelt köps in med miljön i åtanke och är därför i den mån det går miljöanpassade. Genom ett samarbete med Samhall återbrukas våra ljuskoppar i deras verksamhet. Vi strävar alltid efter att reducera våra inköp av engångsmaterial och förbrukningsvaror. 

KÖTT 

Medlefors har tagit initiativ till färre inköp av kött och köttprodukter, och väljer kött/köttprodukter med lägre klimat- och miljöpåverkan samt med hänsyn till djurens välfärd. 

FISK 

Vi serverar inte fisk och skaldjur från hotade bestånd och ohållbara odlingar. 

FRUKT & GRÖNT 

Vi undviker palmolja samt livsmedel som producerats med GMO och väljer så långt det är möjligt ekologiska alternativ. 

DRYCK 

Vi erbjuder våra gäster stilla och kolsyrat kranvatten istället för buteljerat vatten. Det kaffe vi serverar är alltid ekologiskt och rättvisemärkt. 

STÄD 

Alla våra hotellrum och andra utrymmen städas med ultrarent vatten som är ett joniserat vatten utan kemikalier, övriga städ- och tvättmedel är även dessa 100% miljömärkta. Våra hotellrum städas ej varje dag och gästerna ombeds meddela när de önskar få sina handdukar bytta. Städpersonalen har som rutin att släcka all belysning och rapportera eventuella läckage så de snabbt kan korrigeras.  

För mer information och bokning:

Telefon: +46(0)910 – 575 00 
Epost: info@medlefors.se