Sveriges största tidning om konferenser och möten

Kempinski Palace Engelberg – 5 stjärnor i pittoresk alpby

På berget Hahnen sägs det att Konrad, som var en benediktinermunk på 1100-talet, såg änglar sväva runt bergstoppen. Efter sin uppenbarelse grundade han ett kloster och valde att kalla både byggnaden och platsen för – Engelberg. Klostret är verksamt än i dag och bland annat känt för sin ostproduktion, som är vida omtalad och sägs vara gudomligt god. 

Klosterbyn Engelberg vid foten av berget Titlis, är den lilla och pittoreska alpbyn med ett ytterst strategiskt läge i hjärtat av Schweiz. En klassisk skidort med sekelskiftesfasader, oändliga mängder snö under vintersäsongen som varar från oktober till maj. Åka skidor i all ära, men Engelberg under sommar och tidig höst är också en upplevelse som du inte bör missa för en semester eller ett företagsevent. 

Ett nytillskott i den pittoreska alpbyn är Kempinski Palace Engelberg, som är det första och enda internationella femstjärniga hotellet i den världsberömda bergsbyn. Den autentiska klosterbyn på 1000 m över havet erbjuder otaliga möjligheter till bergsäventyr sommar som vinter. 

Hotellet slog upp dörrarna för gäster i juni 2021, efter en omfattande byggnation och renovering på cirka fem år.  
Invigningen markerar en ny milstolpe i Kempinski-koncernens historia och man lägger därmed till ytterligare en lyxig anläggning till sin mer än 120 år långa tradition. 

Den historiska strukturen och charmen i det före detta Grand Hotel Winterhaus, har väl bevarats men ytterligare en ny hotellflygel har tillkommit.  

Rum- och sviter är samlade runt lobbyn i en relaxed, informell atmosfär och smälter samman sömlöst. Rymliga möbler och mattor ger en avslappnad upplevelse.  

Designordern var enkel och tydlig; Hotellet skulle återfå sin status som lyxig, elegant och bekväm året runt- destination. Inbjudande och varmt, men samtidigt behålla den speciella aura det ursprungliga hotellet hade samt erbjuda plats för alla som letar efter en avkopplande bas för bergssporter och naturaktiviteter såväl under en semester eller ett företagsevenemang.  

Kempinski Palace Engelberg, rymmer 129 spatiösa rum och sviter, bjuder på gastronomi i toppklass, ett extravagant takspa och ett synnerligen up- to- date evenemangsområde för möten, event och konferenser. 

En traditionell bar med en modern twist ”Palace Bar” har två viktiga fokuspunkter – eldstadsloungen och den hästskoformade baren. Atmosfären fortsätter in till den mer intima ”Cigar Lounge”. Denna rymliga salong som nu är en bar har varit en populär mötesplats ända sedan det ursprungliga hotellet öppnade 1905 och mycket av den ursprungliga arkitekturen har man lyckats ha kvar. Det rikt dekorerade taket genomgick ett omfattande renoveringsarbete. Detsamma gäller de stora glasrutorna på fönstren, som tillverkades i Belgien strax efter 1900-talets början och som erbjuder utsikt över alpbyn. För att inte tala om den vackra trappan och golvet som också är i original.

Byggnationen av hotellet har gynnat inte bara Engelbergs ekonomi, utan också hela regionen i det centrala Schweiz. 

Det återupplivar lyxhotellsegmentet som hittills varit knappt representerat i denna centrala del och kan till följd därav fylla en helt ny nisch.  

Invigningen av Kempinski Palace Engelberg betyder många nya gäster och därtill kommer den ekonomiska vinsten av att skapa cirka 130 nya jobb för hotellet. 

Tidigare erfarenheter från liknande hotellprojekt visar att för vart tredje jobb inne på hotellet, skapas ytterligare ett jobb på utsidan.

 

Meeting & Event 

Seminarier, kongresser, utställningar, banketter, konserter eller evenemang – för sådana och andra aktiviteter är Kempinski Palace Engelberg, utmärkt utrustat med nio mötesytor i olika storlekar. Det bjuder på oändliga möjligheter och uppfyller behovet av variation och flexibilitet när evenemang skapas. 

Hallen är med sina 205 kvadratmeter hjärtat i hotellet och är även framkomlig med bil. All teknik är uppdaterad med det senaste och med en tillhörande toppmodern audiovisuell utrustning. Tillvägagångssättet och ledorden för att skapa möten är flexibilitet efter kundens behov som alltid anpassas utefter rådande omständigheter. 

Kombinationen av en uppmärksamhet på detaljer, passionen för gastronomi och inspiration från lokal kultur garanterar verkligen minnesvärda möten och lyckade evenemang. 

Kempinski The Spa

Kempinski The Spa på översta våningen av hotellet återspeglar och tar in delar av det mäktiga och kraftfulla bergslandskapet precis utanför. 

Här finner du lugn, avkoppling och ett totalt välbefinnande. 

På 880 kvadratmeter kontrasterar stenmaterial slät som grovhuggen, med grafiska trälinjer och geometriska mönster. Djärvt och abstrakt, men alltid i harmoni och i samklang med de oöverträffliga vyerna.  
Bastun och ångbadet är i linje med huvudtemat, medan relaxloungen är en speciell och charmig tolkning på en modern fjällstuga/lodge med en saltkristallkammare i mitten. 

Hela spaavdelningen är en vilsam oas, en retreat med en påtagligt avslappnande atmosfär. Öppen spis i saltkristall, finsk bastu, biobastu, ångbad, isfontän och ett gym med toppmodern utrustning. 

Skidåkningen är förstås enastående och prisnivån betydligt lägre än i kända schweiziska skidorter som till exempel Verbier, Zermatt och St. Moritz. 

Menyn av sommaraktiviteter gör de flesta nöjda. I och kring Engelberg tar du saker i din egen takt. Kanske en vandring som avslutas med en lunch i solen eller så vågar man sig ut på en Via Ferrata uppför bergsmassiven. 

Vandring, cykel eller svävande i luften med paragliding? 
Oavsett vad man hittar på är naturen ständigt närvarande i Engelberg. 

Välkommen till destination Engelberg –  en av Alpernas bäst bevarade hemligheter. 

Adress: Kempinski Palace Engelberg Dorfstrasse 40 6390 Engelberg Switzerland

Telefon: +41 41 639 7575

Email: info.engelberg@kempinski.com