Sveriges största tidning om konferenser och möten

Glamoröst och välkomnande – konferera på Grand Hotel Saltsjöbaden

konferera på Grand Hotel Saltsjöbaden

Beläget i hotellviken vid Baggensfjärden ligger ståtliga Grand Hotel Saltsjöbaden. Här konfererar ni anrikt i den vackra skärgårdsmiljön, men har samtidigt en närhet till stan. Att komma ut till naturen gör att det trots en välfylld agenda blir en rofylld plats med utrymme för återhämtning. 

Läget i sig är unikt och huset som är en upplevelse i sig härstammar från K A Wallenbergs tid, då han efter sina resor till Monte Carlo blev inspirerad och lät uppföra Nordens svar på Monaco. Vid sitt beslut kring placering mätte han bland annat antalet soltimmar, vilket visade sig vara flest i antal just här i Saltsjöbaden. K A Wallenberg även var den som lät bygga Saltsjöbanan, detta för att underlätta för gästerna att kunna ta sig ut till destinationen. Tillgängligheten gör att det är smidigt även för de tidspressade att kunna samlas för en endagskonferens – och samtidigt få mycket upplevelser för pengarna. 

Den pampiga sekelskiftesmiljön mixas med moderna bekvämligheter, och förutom olika sorters alternativ och lokaler för att hålla era möten finns det flera platser att mingla på och umgås. Något som de har märkt av på hotellet är att gästerna gärna vill ha en bättre balans av umgänge i kombination med en agenda som ska betas av. Det har blivit mer fokus på festligheter – något som andas i väggarna ända sedan 1800-talet – men även pauser som gör hela vistelsen mer avslappnad. När man väl beger sig i väg för att träffas är det alltid trevligt att få tid till att ta in omgivningarna och känna att man lämnat hemmet och kontoret för en stund. 

Utvecklat konferenserbjudande – i en oslagbar miljö 

Ibland är det just mellan de schemalagda mötena som insikter och idéer uppkommer. Genom att promenera längs stranden eller i skogen får ni både en välbehövlig rast och möjlighet till nya tankesätt. Men bara att ha omgivningarna direkt utanför fönstren under konfererandet skapar en speciell känsla. Just närheten till vatten är extra välgörande för kreativiteten då den gör att tankarna kan flöda mer fritt. 

– Vi har inte satsat på konferenser tidigare, men har insett potentialen och vill nu bli riktigt bra på möten och konferenser, samtidigt som vi behåller även vår styrka kring weekends för privatpersoner, berättar Katarina Romell, vd för anläggningen. 

konferera på Grand Hotel Saltsjöbaden

Just nu pågår ett omfattande arbete för att satsa och uppdatera konferenserbjudandet. För att anpassa sig till ett hybridarbetssätt har de uppgraderat tekniken i sina mötes- och konferenslokaler för att man vid de tillfällen alla inte kan närvara underlätta för mötesdeltagare på distans. Men utöver att de tar fram olika paket för olika önskemål och även uppgraderar ny teknik så har de stort fokus på en varm, vänlig och trevlig serviceanda som blir oslagbar i och med det fantastiska läget. 

Även om det finns kapacitet att ta emot större sällskap på upp till 280 personer värnar de om att bevara en genuin känsla. I stället för att arrangera möten i en oinspirerande möteshall kan ni här husera med biosittning som har en storslagen utsikt över Hotellviken.  

– En konkurrensfördel som vi ser i jämförelse med många konferensanläggningar är dessutom att eftersom vi är ett hotell så har vi alla rummen samlade i huset. Konferensen känns därför inte utspridd, man slipper röra sig mellan olika huskroppar och gruppen blir mer samlad, säger Katarina. 

mat på konferens

Mat, dryck & successiv utveckling 

Att maten är viktig för konferensgäster är väl känt och här värderas samtliga måltider under dagen lika högt. Här kan ni välja atmosfär genom att antingen dinera i Franska Matsalen eller på Verandan och köksmästare Gustav Otterberg komponerar härliga menyer tillagade med färsk fisk och kött från svenska gårdar, fina råvaror och ett stort mått kärlek. Inspirerade av den franska stilen inredde hotellets grundare K A Wallenberg och hans fru Alice Franska Matsalen i slutet av 1800-talet. Verandan med utsikt över vattnet är både festlokal och frukostmatsal och större sällskap kan boka Champagneterrassen där ni ackompanjerar något gott i glasen, ostron, charkuterier eller snacks till den vackra utsikten. 

Ett av hotellets senaste tillskott är Alice Bar som har blivit en uppskattad mötesplats och är en hyllning till Knut Wallenbergs fru Alice. Barmenyn är signerad Melker Andersson och här serveras omsorgsfullt sammansatta cocktails och mocktails, vilka ni avnjuter i en miljö som även den bjuder in till rogivande utsikt över hamnens vågor och båtarna utanför.  

Framöver finns ytterligare utveckling planerad i form av renovering och olika uppgraderingar, vilket görs gradvis för att behålla husets själ. I stället för att riva ut och göra om allt sparar de vissa detaljer och inredning, något som även känns bättre ur hållbarhetssynpunkt. 

konferera med aktiviteter

Varierade konferens- och mötesalternativ 

Kom hit en halv-, heldag eller flera dagar. Här har ni förslag på aktuella konferenspaket. 

Day Conference 

Med tanke på läget och utbudet hinner ni får mycket upplevelse under endast en dag. Börja mötet med en god fika med hembakad smörgås, lunchen dukar vi upp i vackra Franska Matsalen och till fikat på eftermiddagen serverar deras bagaren Kalle nybakade godsaker. Känner ni för att stanna kvar längre? Förläng och boka på en middag! 

Big & Beautiful 

På Grand Hotel Saltsjöbaden kan även ni som större grupp få en storslagen och genuin upplevelse på en och samma gång. Här välkomnas grupper upp till 280 personer, där all teknik som behövs matchas med en engagerad service. Varför inte abonnera hela hotellet för er själva, addera en spännande aktivitet som både utmanar och utvecklar gruppen samt planera in värdefull nedvarvning tid i deras spa? 

Small Meetings – Big Decisions 

Konferera i något av de fina rummen, välj i vilken restaurang ni vill äta. Njut av en härlig promenad längs stranden eller i skogen, varva ner i deras spa och avsluta med en god natts sömn med Baggensfjärden som granne. 

Kickoff i skärgården 

Ibland behöver man samla gruppen för en härlig kickoff, och här finns flera aktiviteter att välja bland. Boka in en fartfylld tur med RIB-båt eller en helikoptertur, hissa segel tillsammans med en erfaren skeppare eller satsa på att utveckla samarbetet genom att bygga en flotte och därefter tävla mot varandra. Önskar man en mer skräddarsydd aktivitet går det också att orda. Efteråt möts ni upp för konferens för att avsluta kvällen med middag och mer informella samtal. 

Grand Hotel Saltsjöbaden 

Endast 30 minuter med Saltsjöbanan från Stockholms city hittar ni Grand Hotel Saltsjöbaden med sina anor från 1800-talet. Hotellet har 137 hotellrum, restaurang, 10 konferens- och grupprum, vacker festvåning samt pool och spa. Här finns något för alla tillfällen och ni konfererar storslaget och genuint på en och samma gång. Läs mer på Grandsaltsjobaden.se