Sveriges största tidning om konferenser och möten

KONFERERA PRISVÄRT OCH NATURNÄRA ÅRET RUNT

Vakna till fågelkvitter, doft av naturen och starta dagen med en kajaktur, cykla mountainbike eller åk skidor i Fäders spår. First Camp ser en ökad efterfrågan av konferenser på sina destinationer. Förutom konkurrenskraftiga priser har företagen tagit fasta på trenden att vistas utomhus. – Aktiviteterna och det annorlunda boendet skapar en konferensupplevelse, säger Katrin Strandell, destinatinschef på First Camp.  

EN VÄXANDE CAMPINGTREND 

First Camp har under lång tid erbjudit konferenser på sina tre största konferensanläggningar. Nu utvecklas konceptet så att fler och fler av de nära 60 destinationerna i Sverige och Danmark kan erbjuda samma möjlighet. Då möjligheterna ser olika ut på våra olika destinationer har vi lagt stort fokus på att hjälpa våra kunder genom central bokning.  

– Alla destinationer har någonting unikt att erbjuda. Naturen varierar i vårt avlånga land och det är precis denna variation vi vill erbjuda våra konferensgäster, säger Katrin Strandell.   

BEKVÄMA BOENDEN 

På First Camp väljer du mellan ett boende på hotell, i välutrustad stuga, tält, eller i ett glampingtält.  

Många kanske drar sig från att tälta, då det förknippas med sovsäck och en obekväm luftmadrass. Att däremot övernatta i ett bekvämt glampingtält är något som många föredrar och kan erbjudas i exempelvis Åhus, Torekov och Orsa. Du får det bästa av två världar. Du bor lyxigt och bekvämt samtidigt som naturen ligger utanför dragkedjan till tältet. Glamping är här för att stanna och för varje dag kan First Camp erbjuda sina gäster fler och fler bekväma Glampingalternativ.  

För dig som inte blir lockad av det glamourösa campinglivet finns andra alternativ. Vissa av destinationerna kan erbjuda hotell och stugutbudet är stort på majoriteten av destinationerna. På First Camp finns med andra ord möjlighet att anpassa boendet efter såväl tycke som smak, likaså efter budget.  

NATURNÄRA AKTIVITETER 

First Camp erbjuder allt från det lilla till det stora äventyret. Den kunniga bokningspersonalen skräddarsyr konferenspaketet så att det passar såväl styrelsen som den större gruppen på Kick off. Beroende på var i landet du befinner dig ser utbudet olika ut. Vid destinationen Ansia som ligger vackert vid Umeälven erbjuds forsränning, bad i badtunnor, hundspann och is-cart medan utbudet i Mora ser annorlunda ut. I Mora arrangeras exempelvis egna Vasalopp med maskotar, blåbärssoppa och den klassiska bullen. – Utbudet är enormt, vi kan erbjuda det mesta i aktivitetsväg, säger Katrin Strandell. Charmen är många gånger det som är enkelt, som att din egen cykel står parkerad utanför stugan vilket ger dig frihet att trampa till närmaste badplats eller börja morgonen med en tur i skogen innan dina kollegor vaknat, fortsätter Katrin.  

BLACK STONE 

Måltider och fikapauser intas i vacker miljö och rogivande omgivningar. Året om serveras några av dagens måltider utomhus, där smakar maten som allra bäst. Mat och restaurangutbudet skiljer sig åt på de olika destinationerna. Ett populärt koncept som erbjuds på flertalet av destinationerna är Black Stone. Här tillagas de högkvalitativa råvarorna av gästen själv på en het stenplatta vilket blir en rolig aktivitet vid middagsbordet.  

– Vi utvecklar ständigt matupplevelserna, säger Katrin. Det erbjuds allt från stugmys med matlag till vällagad tre rätters menyer. Många gånger vill konferensgästen ta Take Away till någon av sina aktiviteter. Här blir det allt från blåbärssoppa i skidspåret till sjönära picknick, säger Katrin.  

KONFERENSANLÄGGNINGARNA 

First Camp erbjuder konferenslokaler för såväl det mindre som större mötet. Möjligheterna skiljer sig åt mellan de olika anläggningarna men de centrala konferensbokarna har kunskap om samtliga destinationer vilket gör det enkelt att boka rätt anläggning som tillgodoser era behov. De flesta lokaler är fullt utrustade med teknisk utrustning som behövs, ni hittar bland annat projektorer, högtalare och mikrofoner. Flertalet av lokalerna har dessutom justerbara sittningar vilket gör lokalerna anpassningsbara efter gruppens storlek och behov.  

SMART STAY 

Utöver möten och konferenser är det många företag och organisationer som upptäckt konceptet för lång- och korttidsboende, Smart Stay. Smart för att det är bekvämt, prisvärt och där du bor lite mer som hemma med alla dess faciliteter. Gratis parkering utanför dörren och närheten till naturområden och motionsspår tilltalar många som är på resande fot. Utbudet är stort och de modernt utrustade stugorna ligger i citynära naturmiljöer från Malmö i söder till Luleå i norr. Även destinationerna i Danmark erbjuder detta smarta boende.  

FAKTA 

Antal destinationer: Nära 60 destinationer i Sverige och Danmark. 
Dagkonferens: Upp till 1200 personer 
Boende kapacitet: Upp till 500 personer.  
Konferensrum: Varierar mellan de olika destinationerna.  
Största konferenscentret är Moraparken: 10 konferensrum, varav största lokalen tar 450 personer 

VARFÖR EN CAMPINGKONFERENS? 

  • Naturnära lägen. 
  • Konkurrenskraftiga priser. 
  • Lugna, rogivande omgivningar. 
  • Olika boendealternativ. 
  • Stugmys med kollegorna. 
  • Måltider ute i det fria. 
  • Stort utbud av aktiviteter både inne och ute.  
  • En annorlunda konferens. 
  • Fri parkering samt närhet till tågstation (undantag finns).