Sveriges största tidning om konferenser och möten

La Terazza på Italienskan – En trevlig restaurang mitt i Stockholm City

Sommaren 2021 slogs dörrarna till Italienskan upp. Det är restaurangen med takterrassen La Terrazza som ligger mitt på Hötorget med utsikt över torgets storstadspuls. En väldigt trevlig italienare som öppnar i maj och stänger när sensommaren har gjort sitt. En härlig sommardag är det magiskt att sitta där uppe i solen och njuta av såväl en god drink, ett gott glas vin eller en riktigt god italiensk middag.  

Italienskt kök 

Det italienska köket är inte ett kök, det är en kombination av 20 olika kök från landets alla regioner – från bergiga Aosta till Liguriens kuster, det lantliga Sicilien och allt däremellan. En italiensk restaurang kan vara en osteria, en trattoria, en birreria, en pizzeria… men på Italienskan är besattheten av världens bästa matland gränslös. Här älskar de allt från Barolo till Chianti, från spaghetti alle vongole till osso bucco och cannoli.

De älskar alla regionerna, de älskar kärleken till maten, ätandet, drickandet, umgänget och atmosfären. Det familjära. På Italienskan får man verkligen allt detta. Och lite till. I deras alldeles egen röd-vit-gröna kulinariska tombola. När sedan maten avnjuts ute på La Terazza en solig sommardag, ja då får man nästan känslan att man får vara i Italien för en dag.  

Mysigt inrett terrass 

De har verkligen lyckats med en härlig myskänsla på La Terazza. När man kommer ut på terrassen har de härliga hängande gungor man kan slå sig ner i och njuta av en drink från baren och 

Antipasti och Primi 

Det fanns väldigt mycket att välja mellan på menyn. Vår servitör rekommenderade oss ett urval av olika rätter. Så våra val föll på en Antipasti – Bruschetta Stracciatella, som var en god bruschetta med mozarella och tryffel och sen en Buffelmozarella med tomater. Det kan starkt rekommenderas. Äter man flera rätter så kan de med fördel delas på. 

Secondi 

Till Secondi – Varmrätt kan rekommenderas en pasta med tryffel. Den var helt utsökt. Och den här Italien känslan infann sig verkligen. En råbiff är ju heller aldrig fel i sommarvärmen.  

Dolci 

Italienare vill gärna ha ett sött avslut på middagen. Till Dolci kan jag starkt rekommendera en Panacotta eller en Tiramisu. Båda rätterna var både söta och goda. 

Hitta hit 

HÖTORGET 2-4, Italienskans Takterass mitt i stan. 

Skrivet av Lina Sjölund som är resebloggare och reseskribent. Kika in på hennes blogg; liniztravel.com/