Sveriges största tidning om konferenser och möten

Låt vårens konferenser bli en andra chans till en nystart

”En konferens är det bästa sättet att se företaget på nytt”

Våren skulle ha blivit en chans till en nystart för svenska företag – men vi kom av oss. Med en konferens utomlands, i en banbrytande miljö, ges chans att skapa förutsättningar där man som individ, men även tillsammans, upptäcker och lär sig mer om sig själv och sin omgivning.  

Efter två år olika någonting annat såg vi i våras ljuset för första gången på länge. Kollegor möttes åter på sina arbetsplatser och det fanns plötsligt nya möjligheter för utlandsresor – åtminstone innan passkaos och svårigheter att komma till rätta på sina arbetsplatser tog vid. Plötsligt kändes det som om att vi kommit av oss, mitt på vägen tillbaka till den vardag vi förut kände till. Men enligt Johan Ekmark, grundare av La Villa, finns det en gyllene genväg för att åter kunna mötas och i vår få chans till en omstart 2.0.  

– Folk upptäckte snabbt, när de kom tillbaka till kontoret i våras, att saker har förändrats i grunden. Det gör att det blir ännu viktigare nu att hitta en lösning för att ta sig tillbaka dit man var före pandemin. För många var det nästan som att starta om sitt företag från noll. Men det har även inneburit nya sätt att arbeta på, där folk plötsligt inte vill arbeta enbart på kontoret. Man måste därför se hela sitt företag på nytt, vilket inte går att göra på något bättre sätt än tillsammans på en utlandskonferens, förklarar Johan Ekmark, grundare av La Villa. 

Hitta den nya gemenskapen i magiska Italien 

En utlandskonferens kan vara ett företags bästa investering. Det är här man snabbt kan uppnå ett förändringsarbete. På bara några dagar kan man göra samma arbete som annars hade tagit flera år att genomföra på hemmaplan. Men det krävs att man har med sig den rätta planeringen i ryggen, och att man vänder sig till någon med bred erfarenhet, för att på bästa sätt kunna bidra till de dagar som långsiktigt kommer att gynna hela företaget. 

Men det är också ett bra sätt att ta tillvara på en osäker situation. För när människor känner sig osäkra har de en tendens att ty sig till varandra. Det är en av alla anledningar till att en utlandskonferens snabbt skapar en ökad gemenskap, speciellt i ett företag. Om företagsledaren i sin tur kan förmedla varför företaget finns och varför varje anställd är en viktig del av pusslet, skapas en känsla av inkludering som håller i sig långt efter hemresan. 

– Vi har själva sett att företag som planerar aktiviteter där hela företaget, oavsett roll eller avdelning, får följa med bygger upp en starkare sammanhållning. Och en djupare sammanhållning är även det som i grund och botten bygger ett framgångsrikt företag, säger Johan Ekmark. 

– En riktigt bra konferens ska vara något som man talar om i flera år efteråt. Något som får andra att känna att ”där vill jag också arbeta”. Och vi står alltid redo att visa er vägen in till den känsla av gemenskap som väntar i magiska Italien, avslutar Johan. 

Så, vad väntar ni på? Samla företaget och sätt igång med planeringen för nästa minnesvärda konferensupplevelse redan idag. Läs mer om konferenser, bröllop och fester med La Villa på www.lavilla.se.