Sveriges största tidning om konferenser och möten

Ledande spa först att se ljuset i dubbel bemärkelse

För fem år sedan byggde Hotel Tylösand om The Spa från grunden. Nu tar hotellet ett nytt stort steg in mot framtidens välmående genom att som första spa i Sverige erbjuda biohacking.

En av de starkaste nya behandlingstrenderna för ökat välmående är sedan flera år biohacking. En modern ljusteknik som får kroppen att själv sätta igång en rad positiva processer. Som första spa i Sverige introducerar nu Hotel Tylösand flera unika behandlingsformer som på olika sätt stimulerar kroppen att fungera optimalt. 
– Det känns väldigt spännande att vara pionjärer inom biohacking och att få prata om något annat än coronapandemin, konstaterar Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund och forsätter

Elisabeth Haglund

– Vi ser ljus på framtiden i dubbel bemärkelse.

Biohacking som företeelse har sina rötter i USA och kallas ibland för ”gör det själv-biologi” eftersom man med hjälp av den senaste ljustekniken och beprövad vetenskap stimulerar kroppen att själv sätta igång processer som aktiverar immunförsvaret, ökar energin, bränner fett och maximerar ens välbefinnande. 

Grön, lila och röd laser verkar olika

– Vi använder oss till exempel av den senaste lasertekniken för att uppnå olika resultat. Det kan handla om att med hjälp av grön laser tömma fettceller som leder till önskad viktminskning. Att med lila laser ta bort akne och rosacea. Eller att med röd laser öka prestationsförmågan, säger Elisabeth Haglund. 

Men det handlar också om IR-behandling, där infraröda ljusstrålar skapar en uppdaterad form av bastu, som med bara medelhög värme visat sig mycket effektiv när det gäller att behandla värk, påskynda läkning av träningsskador och öka välbefinnandet. 

Tylösand ser ljust på framtiden i dubbel bemärkelse

– Vi byggde om hela spa- och wellnessavdelningen från grunden för bara fem år sedan. Men vi har alltid trott att vinnande koncept mår bäst av att uppdateras och därför vill vi nu introducera biohacking som ett sätt att hjälpa våra gäster att upptäcka nya spännande sätt att maximera sitt välmående, summerar Elisabeth Haglund.

Vi hjälper dig kostnadsfritt att boka nästa lyckade konferens från start till mål. Kontakta oss idag!