Sveriges största tidning om konferenser och möten

Malt, Mat & Destillat

11 mars 2019 « Tillbaka

29-30 mars är det dags för årets första – och vårens största – mat- och dryckesevent på Stockholmsmässan: Malt, Mat & Destillat.

Foodtruck Malt, Mat & Destillat

Storstadspulsen och den urbana mat- och dryckeskulturen står i centrum för detta gastronomiska event som vänder sig till den kräsne konnässören såväl som till dig
som vill ha en kul och kulinarisk upplevelse tillsammans med kompisgänget.

Malt, Mat och Destillat är Stockholms ”nya” öl- & whiskymässa, men rymmer mycket mer än så. Den vänder sig både till finsmakaren som vill fördjupa sina kunskaper och delta i provningar, men erbjuder också ett exklusivt afterwork- alternativ – mässan stänger först klockan 23.00 på öppningsdagen fredag 29 mars! Utställarna är producenter, importörer och återförsäljare av öl, sprit, cigarrer, mat och allehanda delikatesser.

Här är ett axplock av allt som erbjuds:

Sveriges bästa food trucks
Irvin’s BBQ, Fred’s Food Truck och Phil’s Burger är några av Sveriges bästa food trucks och de kommer alla tre att finnas på plats på Malt, Mat & Destillat. Ett speciellt område där besökarna i en avslappnad atmosfär kan njuta av det bästa inom street food. Detta är ett samarbete med Stockholmsmässans populära event Sthlm Street Food som hålls i Kungsträdgården i september varje år. Även Kaffekoppen är på plats och serverar kaffe till avecen.

Traditionell öl i modern tappning
Nya ölbryggerier poppar ständigt upp och på Malt, Mat & Destillat kan den öl-intresserade provsmaka hela åtta småbryggeriers unika sortiment. För den extra intresserade ordnas även provningar där man får lära sig grunderna om öl: Vad är en IPA? Finns det spontanjäst öl? Är det någon skillnad mellan pilsner och lager?
De åtta småbryggerier som ställer ut är: Råå Bryggeri, Brygghuset Finn, Remmarlövs gårdsbryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Odd Island Brewing, Gamla Enskede Bryggeri, Telge Bryggeri och Jämtlands bryggeri. Fler kan tillkomma.

Cigarrlounge
Men det är inte bara dryck och mat som man kan smaka, dofta och prova – vi erbjuder också en cigarrlounge i ett anslutande utomhustält där de som vill kan njuta av en god cigarr. Cigarrloungen anordnas i samarbete med Brobergs tobak.
Mat, Malt & Destillat arrangeras av Stockholmsmässan och Taste Events. Eventet, som är en mötesplats för alla genuint mat- och dryckesintresserade, går av stapeln 29–30 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.