Sveriges största tidning om konferenser och möten

Människa och teknik – skapar förändring tillsammans

Resa till Mars, bo på Mars?
Eller vad händer när tekniken flyttar in i våra kroppar?
Vad har vi för framtid tillsammans – kommer vi att kunna odla organ, klona oss själva, stoppa åldrandet eller ladda ner vårt medvetande? 

Kommande utställningen på Tekniska Museet Moving to Mars (dec 2020) och den befintliga Hyper Human känns rätt i tiden och skapar uppslag och tankegångar för en mer hållbar vardag och miljö.

En allt snabbare teknikutveckling kräver att vi alla stannar upp och får möjlighet att förstå och överblicka.

För vi behöver alla vara med och ta ställning till hur vi vill att vår egen framtid ska se ut, hur våra företag ska drivas, hur vår miljö och bostad ska anpassas bland mycket annat. 

På Tekniska museet skapas möjligheter till samtal och att skapa kreativa lösningar utifrån just människan och tekniken, varje tekniskt framsteg skapar nya förutsättningar och är i sig själv en aggregator för nya idéer.

Tekniska museets eventkoncept andas kreativitet, innovation och hållbarhet

För en konferens eller event kan det vara den helt rätta miljön att kunna få ta del av just denna typ av synergier ihop med teknikens värld.

Utifrån dagens situation med pågående pandemi erbjuder Tekniska museet möjligheter till digitala lösningar, lättillgänglig naturupplevelse på Djurgården samt trygga lösningar i samtliga lokaler och ytor för möten och event.


En innovativ, kreativ och grön matupplevelse

Bakom Tekniska museets restaurang Tekniska by Pontus står krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tillsammans med Nordrest.

Man har ett väl genomarbetat matkoncept där utgångspunkterna är framtid, innovation och hållbarhet som resulterat i två hållbarhetsstjärnor som i sin tur visar att 50 procent av restaurangens råvaror är godkända enligt KRAV:s regler och årligen kontrolleras. 

Restaurangdelen präglas av både nyfikenhet och innovation och interaktion är en lika självklar del av matupplevelsen som i resten av museet. Hållbarhet är det genomgående temat och där det gröna alltid står i centrum. 

Kollaboration med utvalda och innovativa samarbetspartners – som tex Cubegreens som driver och utvecklar kvartersodlingar i stadsmiljö. Närproducerade -produkter är alltid prioriterade.

Julbordet på Tekniska 2020

  Är förstås helt Covid-19 anpassat, sällskap om 46–100 personer tas emot som mest och möblering zonvis.

Hela julbordsarrangemanget andas innovation och kreativt tänk

Starta julbordet med ett glöggmingelför att sedan få en exklusiv upplevelse i någon av de interaktiva utställningarna.

För att minska matsvinnet och för att skapa en trygg upplevelse serveras julbordet som hållbara minibufféer vid sittande bord till varje enskilt sällskap, alternativt talriksservering per person.