Sveriges största tidning om konferenser och möten

Maria Lundqvist är tillbaka med succéföreställningen ”Shirley Valentine”

Nu kommer ”Shirley Valentine”, i Maria Lundqvists geniala gestaltning, tillbaka i  

13 exklusiva föreställningar.  

 - När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning!, säger Maria Lundqvist.  

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus? 

Den 10 november 2022 är det nypremiär för en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar. ”Shirley Valentine”, är en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel. Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén. 

Föreställningen produceras av Audere Vivere AB med stöd av Kulturrådet. 

Manus: Willy Russell 

Regi & Svensk översättning: Edward Af Sillén 

Scenograf: Lars Östbergh 

Ljusdesign: Mikael Kratt

Producent: Maria Lundqvist 

Projektledare: Kristoffer Hellström 

Längd: 2 h 45 min, inklusive 20 minuters paus. 

Speldatum:  

10/11 – Skellefteå Sara Kulturhus 

12/11 – Falun Kulturhuset tio14 

13/11 – Falun Kulturhuset tio14 

16/11 – Tonhallen Sundsvall 

19/11 – Östraboteatern Uddevalla 

20/11 – Östraboteatern Uddevalla 

22/11 – Lisebergsteatern Göteborg 

23/11 – Lisebergsteatern Göteborg 

25/11 – Nyköping Culturum 

1/12 – Kalmarsalen Kalmar 

8/12 – Wisby Strand 

10/12 – Konserthusteatern Karlskrona 

15/12 – Luleå Kulturens Hus