Sveriges största tidning om konferenser och möten

Skog och sjö lockar till sagolika konferenser

Utan överdrift går det att påstå att rekreation, möten och konferensverksamhet sitter i väggarna på Hotel Mullsjö. Hit har familjer, idrottstrupper och konferensgäster kommit sedan slutet på 30-talet. Det som lockat då, lockar än idag – här njuter du av lugnet ihop med den direkta närheten till skog och sjö.

Mötesplatsen såg dagens ljus redan på 1930-talet men då som en ren skid-och friluftsanläggning.

Det byggdes tennisbanor, badanläggning och en idrottsplats byggdes i rask takt. Gästerna strömmade till, privata såväl som konferensgäster och snart blev stugan som bara då kunde husera 34 boende gäster alldeles för liten.

År 1944 byggde man till den nuvarande huvudbyggnaden med matsal, sällskapsrum och gästrum för 70 personer. Och så har det fortsatt, man har växt efterhand som behovet ökat.

Utvecklingen gick vidare och på åttio-talet anlitades Carl Nyrén, en av landets främsta arkitekter. Carl gjorde Hotel Mullsjö unik med färg och form. En pool i marmor, en magnifik kurslokal med ljus och rymd. Gästrummen designades i en ljus nordisk form och färgskala. Med tiden har ägarna lagt mycket fokus på konferensverksamheten, hotellets aktivitetsutbud och ett kök med höga ambitioner.

En modern mötesplats

Det hotell man idag upplever är en modern anläggning med all komfort och tekniska lösningar som det finns behov av. Trivsamheten runtom och den personliga servicen är påtaglig och skogen runtom bjuder på en hög mysfaktor både inne och ute. Mycket av den tidstypiska arkitekturen och planlösningen är bibehållen även om nya byggnationer uppförts och uppdaterats.

Tiden har kommit ifatt. Idag söker många med aktiv livsstil också en mötesplats som kan möta behoven. Som det anstår en tidigare utpräglad friluftsanläggning finns det förstås ett stort utbud på en och samma plats för flera utomhusaktiviteter. Idag är Mullsjö Hotel ett friluftshotell och kombinationen av skidutbudet vintertid både på längden och utför ihop med fiske, golf, cykel –och vandringsleder sommartid.

Bastu och bad i inomhuspoolen står alltid till förfogande året om.

Gretas kök

Restaurangen och teamet i köket lagar och sätter menyerna efter säsong och med inspiration från skogen direkt utanför. Köket prioriterar råvaror av hög klass och snygg presentationen på tallriken. Den breda menyn är viktig då det ska finnas något för alla gäster. I dagarna står ett corona-anpassat julbord med traditionella rätter uppdukat.

En julmiddag på Hotel Mullsjö innebär välkomstglögg, kalla rätter, varma rätter, egen inlagd sill och otaliga desserter och givetvis en och annan smakrik ost. Veganska och glutenfria alternativ finns för de som önskar.

Konferens Hotel Mullsjö

Konferens, kickoff och möten på Hotel Mullsjö tar er grupp direkt till en intensiv naturupplevelse med bara en kort bilresa från Jönköping. Konferenser ihop med ett aktivt liv är en del av historien och ryggraden på anläggningen. Hög kvalitet på teknik, personlig service, välplanerade, ljusa konferensytor är stommen för att skapa ett kreativt och inspirerande möte. Utanför möteslokalerna står står energifyllda smoothies, nötter och kaffe, te, frukt och godis uppdukat. Inbjudande!

Efter en lång mötesdag kanske ett besök i lobbyn kan pigga upp. Här finns biljardbord, bordtennis, sällskapsspel och bar.

En nytillkommen aktivitet är ”Vinprovning Bocelli” ledd av sommelier Robert H Gustafsson – och som namnet antyder är det viner från Andra Bocellis familjegård i Toscana som producerat vin enligt hantverkets konst sedan 1831. Vinprovningen på Mullsjö Hotel blir alltid en höjdpunkt med handplockade viner från familjen Bocellis vinkällare och förstås med toner till – från den världskände tenoren. 

Covid-19 restriktioner

Linda Onvel, Sales & Marketing, manager förklarar hur man anpassat hela anläggningen efter de rådande omständigheterna

– Vi har flera lokaler med stora ytor och i de fall vi har mycket bokat planerar vi måltider och sittplatser utefter det med avstånd och att det inte uppstår köbildning.

Vi är måna om att alla ska känna sig trygga när man kommer hit och vi har inte haft några problem med att undvika trängsel vare sig i restaurang eller konferenslokaler.

Boka Hotel Mullsjö eller hitta mer mötesinspiration här