Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nordic Choice Hotels sätter ny organisation för strategisk tillväxt

Ett nytt starkt verksamhetsområde startas upp inom Nordic Choice Hotels där strategisk tillväxt står i fokus. Arbetet ska bland annat ske i samarbete med andra aktörer i samhället men också genom att fånga upp och uppmuntra gäster och anställdas innovativa tankar. Som ledare för det nya området har Christian Lundén utsetts.

Under 2016 etablerade Nordic Choice Hotels ett verksamhetsområde som döptes till eBerry som en flört med ägarbolagets namn Strawberry Group. eBerrys främsta uppdrag har varit att förändra det digitala landskapet för hur gäster bokar, reser och interagerar med bolaget. Ambitionen och målet har varit att erbjuda gästerna en sömlös och problemfri upplevelse.

Fokuset har betalat sig genom att inte enbart lansera nya digitala tjänster för gästerna som förenklar deras vardag utan också genom att öka direktförsäljningen från egna kanaler.

Nu är det dags att öka fokuset ytterligare och denna gång sker det inom området strategisk växt.

– Vi har ett väldigt tydligt uppdrag från vår ägare att inte bara växa med antalet hotell och gäster utan att också växa inom hospitalitysektorn med tjänster och samarbeten. Utifrån det, och utifrån att möta våra gästers behov och förväntningar, så skapar vi nu en ny del av vår organisation Strategic Growth och sätter det under ledning av Christian Lundén som har många års erfarenhet av att arbeta med strategiska affärsmöjligheter och digital utveckling, säger eBerrys VD Carl Oldsberg.

I sin roll som Vice Presiden Strategic Growth ansvarar Christian Lundén för att skapa nya affärsmöjligheter och intäktsströmmar till Nordic Choice Hotels. 

– Nordic Choice Hotels ska vara en rebell inom vår bransch och fortsätta att utveckla vår verksamhet och de tjänster som vi erbjuder våra gäster och kunder. Är det någonting som pandemin har fört med sig så är det en ökad användning av digitala tjänster men också ett otroligt eftersatt sug efter att få resa och uppleva. Under dessa två år med social distans så har också väldigt många tankar fötts i samhället kring detta område och det är vår uppgift att fånga upp dessa och utveckla dem vidare. Vi ska ha upplevelsebranschens största öron att fånga in alla ideer därute och sedan ha genomförandekraften att implementera dem i vår verksamhet, säger Nordic Choice Hotels nytillträdde Vice President Strategic Growth Christian Lundén.

Under Christian Lundén kommer spetskompetens byggas upp för att både skapa externa samarbeten och utveckling samt implementation av nya tjänster och erbjudanden.

Christian Lundén tillträdde sin nya befattning första halvan av maj.