Sveriges största tidning om konferenser och möten

Norrländska råvaror och nordamerikanska influenser på menyn

Norrländskt med nordamerikanska inslag i Sälen

Pontus Frithiof och Nordrest kommer för första gången att etablera sig i norra Sverige där de öppnar två restauranger på SkiStars nya resort SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen.

I december gör krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och hans restaurangkoncern Nordrest, entré i fjällvärlden med två nya restauranger och en stor tillhörande bardel på SkiStars nya resort i Sälen. Restaurangerna kommer få olika koncept och inriktningar med gemensamma nämnare på hållbarhet – god och vällagad mat baserad på närodlade norrländska råvaror med nordamerikanska inslag. Restaurangerna öppnar till den kommande vintersäsongen i december 2021.

Sälen goes Colorado

Den gemensamma nämnaren för båda restaurangerna är god och vällagad mat baserad på närodlade norrländska råvaror med nordamerikanska inslag. Miljön kommer att vara ombonad, generöst och inkluderande – en känsla av ’Sälen goes Colorado’.

Norrländskt med nordamerikanska inslag i Sälen
Från vänster: Thomas Dahlstedt, huvudägare till Nordrest, Stefan Sjöstrand, vd SkiStar, Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group och Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen

Brasseri och family-style

Restaurangernas koncept och namn är inte officiella ännu, men det ena får Pontus mer traditionella brasseriekoncept, där fokus ligger på närproducerat och en lodgekänsla i inredningen. Menyn kommer erbjuda ett brett utbud med varierande rätter, där grillen blir tongivande med sina tillbehör. Ett brett vin och champagneutbud kommer också finnas här, signerat Pontus Groups chefssommelier Mario E Moroni.

Digitala koncept för helhetsupplevelsen

Båda restaurangerna kommer servera frukost och lunch med brunchliknande inslag. Stort fokus ligger på att digitalisera båda koncepten för att undvika köbildning och göra gästens helhetsupplevelse ännu bättre. Pontus tillsammans med Marcus Ekman, affärs- och konceptutvecklare Pontus Group, arbetar nu för fullt med projektet och de två koncepten.

– Det känns väldigt spännande och inspirerande att få lansera vårt nya fjällkoncept. Vi ser oss som matkreatörer och skapar våra koncept utifrån ortens förutsättningar och råvaror, alltid med vårt dna. Vårt varumärke kommer att ge destinationen ett mervärde och ge gästerna en helhetsupplevelse som man uppskattar och längtar tillbaka till, säger Pontus Frithiof.

SkiStar Lodge Hundfjället blir en helt ny lodge i Sälenfjällen med bästa tänkbara ski-in-ski-out-läge.

Vill du boka nästa konferens här hjälper vi dig helt kostnadsfritt.

Kontakta redaktionen