Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nu klart med hotelloperatör i hjärtat av Göteborgs innovationskluster

På en pressträff på Lindholmen idag presenterades Nordic Choice Hotels som operatör för ett nytt hotell som byggs på Geelys nya campus “Uni3 by Geely” i Göteborg. Hotellet som öppnar hösten 2022 blir en ny internationell mötesplats i hjärtat av det Göteborgska innovationsklustret på Lindholmen.

Med vattnet som närmsta granne, Göteborgs innerstad som utsikt och med kreativiteten som läget i ett innovationscenter innebär byggs nu ett helt nytt hotell på Geelys campus på Lindholmen i Göteborg. Hotellet som beräknas öppna hösten 2022 kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger, två barer, konferensytor och wellnessavdelning.

”Ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge”

– Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, säger Petter Stordalen ägare till Nordic Choice Hotels.

Den 12 745 kvadratmeter stora fastigheten är redan under uppförande och beräknas färdigställas så att hotellet kan öppna hösten 2022. Fastighetsägare är Geely.

Restaurang med internationellt hög nivå

Ambitionerna för hotellet är stora och inte minst märks det i planerna för hotellets restaurangverksamhet.

– Fastighetsägaren var väldigt tydliga med att de sökte en hotelloperatör som skulle ha kunskapen och kraften att etablera en restaurangverksamhet i huset som skulle hålla internationellt hög nivå. Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska a la carte restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Stordalen.

Fakta:
Antal rum: 254 varav 23 är longstay
Restauranger: 2 varav en med takterrass
Barer: 2-3 inkl bar i Restaurang plan 10 och terassen
Gym/relax: Wellnessavdelning
Konferensavdelning: 7 rum totalt ca 230 personer
Arkitekt: Arkitektbyrån Design AB, Göteborg
Inredningsarkitekt: Mod arkitekter, Stockholm
Rådgivningsbyrå Geely: Annordia Hospitality Consulting
Öppning: hösten 2022