Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nu öppnar hotellet som hämtat inspiration från tapetfabrik

Igår öppnades dörrarna för de första hotellgästerna på Sicklas nya mötesplats Clarion Collection Hotel Tapetfabriken. Hotellet som hämtat inspiration från den tidigare hyresgästen från 1906 Kåbergs tapetfabrik har trots pandemin blivit en favorit bland Stockholms hotellbokare med både många övernattande gäster och möten.

Den 8 januari 2018 avslöjades det att Sicklas nya och första hotell i centrum skulle bli ett Clarion Collection. Den 12 november året därpå så beslutades det att hotellet skulle byggas ut med ytterligare 3000 kvadratmeter motsvarande 80 rum.

– Att vi bygger ut ett hotell som knappt börjat byggas är i det närmaste unikt. Det visar vilken potential som finns här i Sickla och vilken priviligierad placering hotellet har mitt på Marcusplatsen på den mest centrala platsen i Sickla. Idag så har vi nu äntligen öppnat hotellet. Jag är så stolt att så att jag håller på att spricka. Hotellet är magiskt och jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en favorit inte bara för besökare i Sickla utan också bland Sicklaborna och de som jobbar i området, säger VD och hotelldirektör Johanna Hellström.

Johanna Hellström och Petter Stordalen

Hotellet med sina 236 hotellrum, 4 mötesrum, restaurang, bar och gym är inrymd på platsen för Kåbergs tapetfabrik. Företaget som var snabba att tillämpa nya tillverkningsmetoder och knöt till sig formgivare som Carl Malmsten och Gunnar Asplund vann en rad internationella utmärkelser.

Fakta om hotellet


Namn: Clarion Hotel Tapetfabriken
Antal våningar: 5
Antal hotellrum: 236
Antal mötesrum: 4
Bar, restaurang och gym
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg
Arkitekt: White Arkitekter Aktiebolag
Inredning: Egnell Allard

Vi är experter på möten och hjälper er att boka nästa konferens på Tapetfabriken eller andra populära mötesplatser i Sverige – helt kostnadsfritt. Kontakta oss idag så berättar vi mer.