Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nu startar skärgårdsturerna igen

M/S Gustafsberg VII i Baggenstäket. Foto: Magnus Rietz

Sommaren 2020 var katastrofal för de flesta aktörerna inom besöksnäringen i Sverige. Inför denna säsong är förhoppningarna större.

Med start i maj drar skärgårdsturerna i gång igen och de klassiska båtarna börjar åka både dag- och kvällsturer.

-Läget är naturligtvis väldigt osäkert, men vi vill inte sitta och vänta mer. Vi kör i gång verksamheten så får vi se hur stort intresset är. Jag både hoppas och tror att stockholmarna, efter att ha varit instängda så länge, nu vill komma ut och skämma bort sig själva med en mysig upplevelse i vår vackra skärgård, säger Peter Henricson, Sverige chef på Stromma.

Hemester blev ett begrepp under förra sommaren och Stromma tror att det kan vara en trend även denna sommar. Med vaccineringarna får allmänheten bättre möjligheter att komma ut och skärgården är ett uppskattat besöksmål.

-Det finns så många pärlor där ute. Kanske kan 2021 bli året då stockholmarna och även andra besökare återupptäcker allt det som skärgården och Mälaren har att erbjuda, säger Peter Henricson.

Ta med kollegorna på en skärgårdskryss i sommar. Vi hjälper dig helt kostnadsfritt. Kontakta Konferenspoolen så berättar vi mer.