Sveriges största tidning om konferenser och möten

Ny välmeriterad köksmästare på High Coast Whiskys besökscentrum

Fredrik Persson köksmästare på High Coast Whisky

Nu är det klart att den välkände och inte minst välrenommerade kocken Fredrik Persson blir köksmästare på High Coast Whiskys besökscentrum.

Planering inför våren och hösten är i full gång på destilleriets besökscentrum. Eftersom det ännu inte är klart med vilka restriktioner som gäller kommer det mesta att vara preliminärt och covid-säkrat. En sak är dock helt säker. Kocken Fredrik Persson tillträder som köksmästare från och med 1a april. Fredrik kommer senast från det väl ansedda Brygghuset i Härnösand och har hunnit med tre Nobelmiddagar, ett VM-guld som lagledare för Stockholm Culinary Team, deltagande i årets kock och arbete på två olika michelin-restauranger.

-– Det ska bli väldigt kul att utveckla en härlig meny som bygger på inspiration från den vackra plats destilleriet ligger på, säger Fredrik Persson och fortsätter; Att dessutom få matcha maten med fantastisk whisky blir otroligt spännande.

”Nu blir det inte bara en smakupplevelse av världsklass i glasen utan även på tallriken i sommar”

High Coast Whiskys besökscentrum öppnar upp sina portar efter covid-uppehållet den sista april med en storslagen eldfest. Sedvanligt blir det då brasa, eldkonst och mycket god whisky. Besökarna kommer även få chansen att prova den senaste In Flames-buteljeringen som förlanseras under eventet.

– Det är otroligt roligt att vi får chansen att jobba med en så duktig kock, säger Henrik Persson vd på High Coast Distillery och fortsätter; Nu blir det inte bara en smakupplevelse av världsklass i glasen utan även på tallriken i sommar.

Härlig mötesplats för både människor och whisky

Med utsikt över den majestätiska Ångermanälven, på en kulle med den historiska destilleribyggnaden som närmaste granne ligger High Coast besökscentrum. Här finns moderna konferens- och möteslokaler att boka året runt. Kontakta oss så hjälper vi dig att boka nästa konferens helt kostnadsfritt.