Sveriges största tidning om konferenser och möten

Oskar Pettersson blir ny exekutiv köksmästare på Blique by Nobis

Den meriterade kocken Oskar Pettersson tar över som Exekutiv köksmästare på designhotellet Blique by Nobis i Stockholm. Efter 15 år på olika nyckelpositioner på Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger är den 36-åriga kocken nu redo att bygga sina egna restaurangkoncept. Designhotellet Blique by Nobis och dess flera restauranger ser han som den perfekta utmaningen.

Efter femton år bakom spisen på Mathias Dahlgrens framgångsrika restauranger har Oskar Pettersson gedigen erfarenhet och tunga titlar från bland annat Matbaren och Matsalen i bagaget.

– Jag hade inga planer på att byta jobb. Men sen fick jag frågan och både uppdraget och platsen växte på mig. Hotellet är coolt, lokalerna är coola och inredningen är cool. Nu vill jag möta det och skapa en plats som är lika häftig matmässigt, jag vill ta Blique by Nobis till höjder som den här delen av stan inte sett än, säger Oskar Pettersson, Exekutiv köksmästare på Blique by Nobis.

Innan sin tid på Mathias Dahlgren hade den då unga kocken hunnit arbeta i köket på Ulla Winbladh samt praktisera på stjärnkrogar som trestjärniga The Fat Duck i UK, trestjärniga Buerehisel i Strasbourg samt tvåstjäriga Edsbacka Krog i Sverige. Utöver sina år i köket på stjärnkrogar så har Oskar tävlat i kock-VM Bocuse d’or tillsammans med Markus Aujalay år 2007.

– Jag är inte intresserad av att skapa en restaurangupplevelse som liknar något jag gjort tidigare. Nu vill jag skapa något helt nytt som är specifikt för mig och för Blique by Nobis. Vad exakt det blir vet jag först när jag har hunnit känna in platsen och vilka människor som rör sig här, säger Oskar Pettersson.

Under 2022 planerar teamet på Blique by Nobis med Oskar Pettersson i spetsen bland annat att nylansera hotellets restaurang Boketto.

 Jag ser fram emot att gå in i Blique by Nobis nästa fas tillsammans med en sådan stark rekrytering som Oskar Pettersson är, säger Anna Björklund, VD på Blique by Nobis.