Sveriges största tidning om konferenser och möten

Östersjöns första roterande chambre séparée med 220 graders ostörd havsutsikt

Viking Glorys roterande chambre séparée Fyren. Skissbild: Viking Line

Rederiet Viking Line bygger just nu ett av världens klimatsmartaste fartyg, Viking Glory. Nu avslöjas att Viking Glory blir först på Östersjön med Fyren, en inglasad chambre séparée med roterande bord och oslagbar utsikt. Fyren är bokningsbar för allmänheten från och med idag, den 14 september 2021. Samtidigt lanseras också den nyskapande bistrorestaurangen Kobba.

Viking Glory som från och med början av 2022kommer att avgå varje kväll från Stockholm till Åbo bjuder på både miljötekniska och upplevelsemässiga innovationer. Fartyget som rymmer 2 800 resenärer kommer att ha totalt sex olika restauranger. Två av dem är Fyren, en inglasad chambre séparée samt Kobba, en nyskapande bistrorestaurang.

– Fyren är Viking Lines kanske mest spektakulära lokal någonsin. Här kan det lilla sällskapet njuta av mat i världsklass på fartygets bästa utsiktsplats. Det blir 220 graders extraordinär utsikt över saltstänkta kobbar och skär – och absolut ingenting som skymmer sikten, säger Lotta Lindroos, lanseringschef för Viking Glory.

Fyren kan bokas för max 12 sittande gäster till såväl frukost som middag. Vill man i stället ordna mingel för fler ryms upp till 26 gäster för en lyxig cocktail. Det är också möjligt att boka mat- och dryckespaket såsom Scandinavian Afternoon Tea Break, Fyren Champagne Break och Fyren Seafood Break.


Skärgårdsoasen Kobba är en högklassig nordisk bistrorestaurang som kombinerar rena skandinaviska smaker med skärgårdsvyer och en okonstlad miljö. På morgnarna serveras här fartygets premiumfrukost medan middagarna bjuder på vällagade rätter med en hint av skog, hav och skärgård. Övrig tid kan den småsugna beställa snacks och smårätter i Kobba Bar.

För att boka nästa konferens ombord på Östersjön hjälper vi dig helt kostnadsfritt. Kontakta oss idag så berättar vi mer.