Sveriges största tidning om konferenser och möten

Premiär för nya upplevelser och takterrass på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nu välkomnar Varbergs Stadshotell & Asia Spa sina gäster till nya upplevelser med enastående läge! Högst upp i huset har nya ytor för vila och umgänge tagit form. Utbyggnaden består av en unik takterrass för spagäster och Varbergare mitt i Varbergs stadskärna, med det vackra västanhavet och Varbergs fästning i fonden och Varbergs takåsar i öst. Här har även skapats två sköna Orangerier och ett sparum.

– Vi har nu öppnat upp våra nya och vackra inomhusytor! Vi har längtat efter att få dela dessa nya upplevelser med våra gäster, berättar Bo Samuelsson, Hotelldirektör Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Asia Spa fyllde under 2021 goda 20 år och Stadshotellet blir 120 år i år. Vi fortsätter som vi alltid har gjort att vårda den goda upplevelsen och destinationen som våra gäster älskar. Med de nya ytorna får gästen en ännu bättre upplevelse hos oss och någonting att längta tillbaka till. Genom takterrassen och orangerierna ser vi fram emot att att bjuda in långväga spagäster likväl som lokalbor under våren.

Utbyggnaden omfattar ytor inomhus och utomhus med bästa utsikt över Varbergs vackra stadskärna åt ena sidan och Varbergs fästning med havet som fond åt den andra. Här kommer finnas möjlighet till servering av mat och dryck och utrymme för event.

– Men detta berättar vi mer om när det våras! berättar Bo Samuelsson.

De nya ytorna flyter sömlöst samman med den befintliga byggnaden och Asia Spa. Vackra färger och material går igenom, med naturen och de fem elementen som ledande grunder i designen. Skiffergolv och träsnickerier tillsammans med jordiga färger och corten ger värme. En variation av möbler i korg och trä tillsammans med växter återkommer. Det nya vilorummet Surya, tar sin inspiration från solens gud. Här flödar dagsljuset in och hängstolar och vattensängar ger plats åt den återhämtande vilan och meditation.

– Vi arbetar vidare med den goda grund som Asia Spa står för idag, och för vilken vårt spa är så omtyckt, säger Amanda Oskarsson, arkitekt på Lotus Hotel Group. Dessa nya ytor är en förlängning av samma kärna, känsla och upplevelse – med goda energier och stillhet i fokus. Naturmaterial, solljus och vila är viktiga delar som tar plats.

Takterrassen med bar kommer att välkomna boende gäster likväl som Varbergare. Denna slår upp portarna under våren 2022.