Sveriges största tidning om konferenser och möten

Restauranger i Jerusalem

Här listar vi de bästa restaurangerna att besöka i Jerusalem.

2020-02-25  « Tillbaka

Restauranger Jerusalem

1. The Eucalyptus
En grön drink med massor av Eucalyptus är en kosher restaurang i Jerusalem som fokuserar på traditionella rätter med mod- ern twist. Beläget i en vacker stenbyggnad i Artist Quarter, är Eucalyptus en idyllisk plats att äta där gästerna kan varva ner över ett gott glas vin. Ett sätt att prova på den bästa maten som kocken Moshe Basson har att erbjuda är genom att prova en av avsmakningsmenyerna, som alla är uppkallade efter en biblisk karaktär.

Prisnivå: $$$$
Adress: Khativat Yerushalayim 14, Jerusalem
www.the-eucalyptus.com

2. Anna
Anna ligger i det historiska Ticho-huset, ett av de första husen som byggdes utanför Gamla stan på 1860-talet och är en kosher restaurang som använder högkvalitativa ingredienser för att skapa en rad klassiska rätter från det italienska köket. En av restaurangens signaturrätter är gnocchi gjord med parmesan och ricottaost och toppad med grädde, sparris och körsbärstomater. Menyn är vegetarisk och ligger på en medelpris-nivå. Efter maten kan du titta ner på museet med verk av konstnären Anna Ticho.
Prisnivå: $$-$$$
Adress: 10 HaRav Agan Street, Jerusalem www.annarest.co.il

3. Rooftop, Mamilla Hotel
Högt över Jerusalems sten- gator och kalkstensväggar ligger Rooftop, en uteservering och restaurang som erbjuder enastående utsikt över staden. Denna kosher restaurang ligger på taket på det eleganta Mamil- la Hotel strax utanför Gamla stan och har blivit beryktat för sina ambitiösa cocktails, ge- digna vinlista och sofistikerade maträtter. Den ekologiska kyck- lingen med grädde och rostad zucchini samt havsabbore sha- warma med kryddig tomatsallad kan rekommenderas varmt.
Prisnivå: $$$$
Adress: 11 Shlomo ha-Melekh Street, Jerusalem www.mamilla- hotel.com/rooftop

4. Adom
Adom är en riktig pärla i stadens centrum för konst och kultur. Restaurangen ligger i Jerusalems gamla järnvägsstation, och de är stolta över sin plats som bär på mycket historia. Adom är dekorerad med ljuskronor och vinlådor som bidrar till en elegant och autentisk atmosfär. Generös meny med ett stort utbud av alternativ från pasta till grillat kött. Varför inte prova Lamm Osso Buco eller Gnocchi med kastanjfyllning i Porcinismör? Till efterrätt bör inte den hemlagade tahini-glassen missas.
Prisnivå: $$-$$$
Adress: David Remez St 4, Jerusa- lem www.adom.rest/en/