Sveriges största tidning om konferenser och möten

Säkra möten i osäkra tider

Att man i dessa tider vill undvika folksamlingar och stora konferenser är väl inte så konstigt. Samtidigt behöver vi fortsätta mötas för att Sverige inte ska stanna. Vi har pratat med Janne Johansson på Borås Kongress som anpassat sitt möteserbjudande och följer noggrant FHM:s riktlinjer.

– Det vi som mötesanläggning kan göra är att säkerställa att varje kund ges möjlighet att följa de riktlinjer Folkhälsomyndigheten ger genom att utnyttja våra stora ytor och möblera extremt luftigt, dela upp all förtäring i olika lokaler, anpassa tider så att det inte rör sig för många människor i huset samtidigt och naturligtvis utökade städrutiner samt se till att handsprit och liknande finns tillgängligt i alla lokaler” säger Janne Johansson.

Mötesanläggningarna kan dock endast skapa rätt förutsättningar för ett säkert möte. Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanar till eget ansvar och det är upp till varje företag att göra en riskbedömning, vilket man enkelt gör på FHM:s hemsida. Om svaret är ja på många av frågorna bör man överväga att ställa in arrangemanget, Om svaret är nej på alla frågor kan evenemanget eller sammankomsten genomföras utan ytterligare riskbedömning.

– Det viktigaste för vår del är att man som företag på ett tydligt sätt informerar sin personal att de måste stanna hemma vid minsta symptom. Vi kan leverera luftiga lokaler, frisk luft och säkrade ytor, men att rätt information går ut till respektive besökare behöver man som kund ta ansvar för själv, avslutar Janne Johansson

Klicka här för att läsa mer om Borås Kongress eller klicka här för att få hjälp med att boka nästa Konferens på Borås Kongress. För dig som söker mer mötesinspiration. Läs mer här: https://www.kick-off.se/